Kjartan Berge

Vellykket landsmøte for NRF

Norsk Rock Forbund gjennomførte sist helg et svært vellykket landsmøte – og en minst like vellykket tyveårsmarkering. Kjartan Berge ble gjenvalgt som styreleder, samtidig som NRF fremover skal samarbeide tettere med bl.a. Amnesty International.

Kalender

AVLYST: Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

AVLYST: Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Selve jubileet, som fant sted på Betong i Oslo, ble åpnet av Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland, som kom med en hyggelig hilsen til de norske konsertarrangørene. Under åpningen ble ellers Hulen i Bergen kåret til årets konsertarrangør.

Landsmøtet til NRF ble avviklet parallellt, og mest fokus var det rundt NRFs handlingsplan for konsertarrangørene de neste 2 år.Landsmøtet anbefalte NRFs nye fremforhandlede TONO-avtaler, både for
klubbene og studentsamfunnene. Landsmøtet gikk også inn for styrets fremforhandlede samarbeidsavtale med Amnesty International, Norge. NRF skal tydligere backe Amnestys arbeid, og hjelpe til med deres profilering blant festival- og konsertarrangører.

Samtidig ble altså Kjartan Berge gjenvalgt som styrelder. I et godt intervju i Bergens Tidende rett før jubelhelgen tar siviløkonomen opp noen interessante problemstillinger for norsk musikkbransje, i forbindelse med en nylig avholdt behovsanalyse blant NRFs medlemmer:

— Vi spurte blant annet om det var viktigst å sørge for flere offentlige kroner eller å lære medlemmene å tjene sine egne penger. Resultatet var faktisk jevnt. En stor andel vil heller lære å tjene egne penger. Noen i musikkbransjen må slutte med den antikapitalist-tenkningen sin. En ting er image, en annen er butikk – det er ikke noen selvmotsigelse. Folk lager det til et problem: Enten har du troverdighet eller så har du solgt deg til markedskreftene. Det er en misforståelse. Derfor er det viktig å ha næringslivet med på laget, de må bare lære språket først.

I intervjuet snakker Berge også om fremtidsutsiktene til det for tiden svært så aktive og attraktive musikkmiljøet i Bergen, der han anbefaler hjemlige ildsjeler om å se utenfor landets grenser.

— Skaff distribusjonskanaler og kontakter i utlandet. For det er utlandet du må stole på, Norge er for lite. Det er ikke her du skal gjøre det stort, men ute. Musikk er Sveriges tredje eller nest største eksportartikkel.

Gjenvalgte styremedlemmer i NRF er Julie Forchhammer, Elisabeth Knudsen, Bø, Robert Dyrnes, Tromsø, mens Jan Engen, (Trondheim Bluesklubb/Nidaros bluesfestival), Kjersti Vikør (Bergen, fra Tellé Records og diverse arrangører) og Trond Ivan Nilsen, Stavanger (fra studentersamfunnet Folken).

Ny varamedlemmer er Anders Støver, Oslo (fra Chateu Neuf/Øyafestivalen), Espen Fjelle (Notodden, tidligere daglig leder Notodden Bluesfestival) og Per Johan Nordvik (mangeårig daglig leder på Kroa i Bø). Sverre Fossen, Trondheim ble gjenvalgt som vara.

Det kommer mer informasjon om jubileet og videre tiltak på www.norock.no etterhvert. Hele intervjuet med styreleder Berge kan du lese på denne siden fra Bergens Tidende.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev