Arne Jørgen Veland, bookingansvarlig, Studentersamfundet

Rockforbundet: – Klubbenes talerør overfor byråkratiet

I helgen feirer Norsk Rockforbund 20 års eksistens med en stor massemønstring av norske artister på Betong fredag og lørdag. – Jeg vil si at Norsk Rockforbund er et veldig viktig talerør for norske konsertarrangører. Spesielt har det mye å si for oss som studenscener å ha en slik faktor som kan hjelpe oss når vi støter på problemer i forhold til byråkratiet, mener Arne Jørgen Veland, bookingansvarlig ved Studentersamfundet i Trondheim.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Veland gratulerer samorganisasjonen for norske konsertarrangører med 20 års jubileet, og oppfordrer samtidig organisasjonen til å bli flinkere å markedsføre seg selv.

— Rockforbundet sitter på mye verdifull kompetanse med hensyn til hvordan man skal forholde seg til det offentlige og har god kunnskap om de mange ulike støtteordningene som finnes. De gjør det også mulig for oss å opprettholde kontakten med andre scener rundt om i landet og å inngå samarbeid om konserter og turneer med andre scener, skryter Veland.

Viktig faktor for lyd- og lyskvaliteten på scenene

— Jeg vil tro at Norsk Rockforbund ikke påvirker konsertoppmøte i merkbar grad her hos oss, men at de har en viktig innvirkning når det gjelder scene- og arrangørteknisk kompetanse. Når det gjelder konkret publikumsoppmøte tror jeg at de har større innvirkning på mindre steder. Likevel vil jeg si at alle studentscenene stiller likt og har noe å lære av hverandre. Det er ingen grunn til å være arrogant fordi om man opererer på en av de større scenene, forteller Studentersamfundets bookingansvarlige.

— Den økonomiske biten til Samfundet er medlemsbasert. Vi har ca 5000 medlemmer og arrangerer minst fire konserter hver helg og har tre scener; Storsalen med kapasitet på 1000 mennesker, Klubben med plass for 300 og Knaus som tar 100 . Vi kan selge 2250 billetter totalt sett en kveld. I tillegg arrangerer vi litt andre steder. Alt i alt handler det om i overkant av et hundre konserter hvert år. I tillegg har vi en studenteruke med en støre scene med plass til 3500 mennesker i Dødens Dal med daglig aktivitet i tre uker. Vår kundegruppe er stort sett studenter, innrømmer Veland.

Den nærmeste tiden har Studentersamfundet i Trondheim blant annet konserter med artister som Bel Canto (lørdag 13. april) ,Gluecifer (17.april), Ugress (19.april) og Ralph Myers & The Jack Herren Band (20.april). Les mer her.

Førstkommende lørdag slipper vinnerene av en lokal demokonkurranse til på Knaus. Artistene Bobby Peru, Borderline, Fjernt og Personlig og Harald opptrer.

— Vi har fått inn veldig mye bra demoer som tyder på høyt nivå på den lokale scenen, kommenterer Veland.

Generelt har Studentersamfundet i Trondheim opplevd en viss nedgang i besøkstallene den siste tiden.

— Artister som The Margarets og St. Thomas har på langt nær hatt de besøkstallene som vi hadde håpet på. Begge artistene har fått mye medieoppmerksomhet, men virker ikke å lokke for mange mennesker inn i konsertlokalene i Norge. Rock fungerer alltid veldig bra. Vi var positivt overrasket over at hele 200 mennesker kom for å se det japanske bandet Ex-Girl nylig, og er derfor veldig spente på å se oppmøtet på Gluecifer konserten neste uke, sier han.

Nylig fikk Studentersamfundet økonomisk støtte fra Norsk Musikkråd til innkjøp av nytt P.A.-anlegg.

— Det var helt sinnsykt og overveldende. Vi prøver ut ny PA i helgen, og vil i snar fremtid bestemme oss for om vi kommer til å gå for dette anlegget. Forhåpentligvis innebærer dette at Studentersamfundet i Trondheim kan gjøre seg av med sitt dårlige rykte når det gjelder lyd. Ofte hører jeg at det var bra konsert , men at lyden sugde i etterkant av konserter. At vi nå får et bra lydanlegg vil forhåpentligvis innebære at flere folk vil komme på konsertene våre som et resultat av finere konsertopplevelser.

— Denne støtten er et alfa og omega for oss som konsertarrangører. Før eller siden var vi nødt til å skifte ut det anlegget som vi nå har. Vi har tidligere prøvd å få støtte gjennom Norgesnettet, men det virket håpløst. Nå kan vi flytte det gamle anlegget ned på klubben og dermed slippe å leie anlegg hver gang vi skal ha noe der, avslutter Veland.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.