Norsk Rockforbund-logo

Om Norsk Rockforbund, Øya og Roskilde

Petter Johannesen er styreleder i Månefestivalen i Fredrikstad, som i fjor ble kåret til Årets Festival. Han reagerer sterkt på at Norsk Rockforbund bruker tid på å skaffe gratisarbeidere til Roskildefestivalen i Danmark, der lokkemiddelet er «sjauekompetanse», mens man bl.a. må betale reisen selv. Han reagerer også kraftig på at NRF etterlyser frivillige til Øyafestivalen, og kaller dette ren favorisering av Oslofestivalen.

Kalender

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Kreativt Mandagsmøte

07/12/2020 Kl. 14.00

Vestland

Cikada – Ultima 2020

19/09/2929 Kl. 16.00

Oslo

Av Petter Johannessen, styreleder, Månefestivalen

Forleden dag så jeg i en av landets store aviser en helsides annonse for Roskildefestivalen. Den var nok dyr tenkte jeg, og nederst på siden var det plassert noen logoer, deriblant Norsk Rockforbunds. Håper det ikke er dette kontigenten går til, tenkte jeg i frustrasjon, og bestemte meg for å følge opp saken.

På Nrf`s hjemmesider står det å lese at «Nrf + Roskildefestivalen = sant», og at Nrf har inngått en «finfin» avtale med festivalen. Denne går ut på at NRF blir sentral markedsføringskontakt for festivalen i Norge. Det betyr at de distribuerer flyere, plakater, stickers, luer, fyrstikkesker og annen moro rundt til ca. 25 feltsoldater over hele landet. Disse sørger så for å få materiellet ut på gater og streder. I tillegg ble det arrangert en pressekonferanse for festivalen i april. I gjengjeld skal vi få lov til å jobbe for festivalen med å «sjaue» backline til scenene.

Mens dette gjøres det er det opp til hver enkelt å tilegne seg unik «sjauekompetanse». Festivalen sørger for mat og overnatting (relativt primitivt – ikke hotell). Reise må man bekoste selv.

Som styreleder av en norsk festival kjenner jeg til behovet for frivillig arbeidskraft, og når det gjelder Roskilde må dette være formidabelt. Kompetansen arrangørene innehar betviles ikke, men å fremstille dette som en «finfin» avtale synes jeg er å gå for langt. I handlingsplanen for Nrf 2002 står det at man skal jobbe med tilrettelegging av møteplasser for kompetansedeling. Er det dette man tenker seg? Der står også mye annet fint som vi gleder oss til å se konsekvensen av.

Er dette jobben Nrf gjør for norske rockefestivaler? For meg høres det ut som om de gjør en, unnskyld utrykket, en «helvetes jobb» for Roskildefestivalen.

Fikk også en forespørsel av Stein Andreassen i Nrf hvor han etterspurte frivillige til Øyafestivalen. Hva er dette for favorisering? Eller jobber han kanskje for dem?

Vennlig hilsen Petter Johannessen, Styreleder Månefestivalen

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Teknisk koordinator

Carte Blanche

Prosjekt-/ medlemsansvarlig

Musikkforleggerne

Førsteamanuensis i musikkteori

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i obo og engelsk horn

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Festivalprodusent

Oslo Jazzfestival

Produsent

Midtnorsk jazzsenter, Trondheim

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev