Einar Idsøe Eidsvåg Foto: Lars Opstad / Rikskonsertene

Slutt for Blå?

Utestedet og konsertscenen på Grünerløkka i Oslo mister skjenkebevilgningen, og må stenge fredag.

Kalender

Opera for barna: Mozart som barn

23/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

New York? New York?! Here we go again

25/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

25/05/2024 Kl. 19:00

Oslo

OPPDATERT: Blå får midlertidig sjenkebevilling i tre måneder mens klagen behandles, melder Aftenposten onsdag kveld.
Kulturarenaen Blå i Oslo får ikke fornyet skjenkebevillingen for de neste fire årene, melder Aftenposten onsdag. Inndragelsen av bevilling gjelder fra og med fredag denne uken.
Bakgrunnen for vedtaket fra Næringsetaten i Oslo skal være en omfattende politirapport som beskriver store ordensproblemer ved utestedet.
Vedtaket er imidlertid ikke endelig. Og ifølge Aftenposten skal Blå få komme med et tilsvar til rapporten. Men inntil endelig avgjørelse foreligger, vil Blå uansett være uten bevilling. Dette betyr stengning av stedet, i hvert fall inntil videre.
Blå har vært i drift i nærmere 20 år. Og har en rekke konserter booket både i sommer og til høsten.
Etterlyste samarbeid med myndighetene
Tidligere i juni skrev medeier i Blå; Einar Idsøe Eidsvåg et innlegg i Ballade med tittelen Verdiskaper eller motspiller der han viste til at det ligger et uutnyttet potensial i å se på nattelivet som en seriøs næringsaktør. Han etterlyste derforfor bedre samarbeid mellom offentlige myndigheter og utesteder.
I innlegg påpekte han blant annet:
– Ulovligheter og uro oppstår ikke på grunn av utelivet, utelivet er mer profesjonelt enn noen gang. Det er en medspiller og ikke en motspiller. Per i dag bruker mange utesteder mye tid på å forsvare seg ovenfor myndighetene. Tid som kunne blitt brukt mye bedre om dialog og samarbeid på tvers av myndighetene var metoden.
– Jeg vet om flere utesteder som driver profesjonelt, som har trodd på politiet når de sier de vil samarbeide, og hatt lav terskel for å tilkalle dem, men med det har fått krav om tiltak og trusler om stenging når de har gjort jobben sin – tatt en overstadig beruset, eller forhindret bråk. Det virker som politiet tenker at det er utestedet det er noe galt med, ikke gjesten.
Politiets svar
Han spurte også: hvorfor kan ikke utelivet bli sett på som en seriøs kultur og næringsaktør? Og fikk svar fra Politiet.
– Det vi er opptatt av er at stedene drives forsvarlig og at enkeltsteder ikke spiser en uforsvarlig stor del av den samlede politikraften i byen. Drivere av steder som har fått inndratt sin bevilling av Næringsetaten bør være opptatt av hvordan de skal kunne drive sitt sted på en forsvarlig måte, fremfor å fremsette ubegrunnede beskyldninger om at vi er imot hip hop og et flerkulturelt miljø, skrev politiførstebetjent Lasse Hansen.
Næringsetaten fikk også tilbud om å svare Eidsvåg, men avsto.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.