Vinnerne av Sami Music Award 2020 (Foto: Kolbjørn Norvang/NRK)

Sami Music Awards 2020 avsluttet den samiske musikkuka

Keiino, Sančuari og Elin Kristina Oskal blant vinnerne under helgens Sami Music Awards.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Lørdag kveld ble Sami Music Awards delt ut i Alta, som avslutning på den ukeslange, årlige festivalen Sami Music Week. Sami Muisc Awards er en internasjonal prisutdeling og et show, skriver arrangøren på nettsidene sine, og prisene skal gjenspeile bevegelser og trender i det samiske musikkmiljøet samt etterstrebe å omfavne alt fra tradisjonelle utøvere til unge samiske artister.

KEiiNO representerte Norge i Eurovision Song Contest 2019 i Tel Aviv, og siden da har de vært travle med å turnere rundt i verden. De har også vunnet flere priser, og er nominert til Spellemann. Men under helgens utdeling av Sami Music Awards vant bandet i begge klassene de var nominert i: Åpen klasse og Årets produsent, melder NRK Sápmi.

Elin Kristina Oskal ble Årets unge artist, og fikk prisen foran Ivan Buljo, Hildá Länsman og Lávre Eira. Oskal har også hatt et begivenhetsrikt år, blant annet gjennom rollen som Anna i Jiknon 2 (Frost 2).

Årets tradisjonsbærer er en pris som ærer bærerne av samisk musikktradisjon videre. I år gikk den bandet Sančuari, som har frontet samisk språk og joik i flere tiår, skriver NRK Sápmi i sin melding.

Komponistprisen gikk til Ailu Valle, rapper, tekstforfatter og komponist fra Finlands samiske urbefolkning. Valle er bredt anerkjent for språket og tekstene han lager, og han mottok nylig også en finsk, nasjonal pris for sitt arbeid for kultur til barn og unge.

Mari Boine ble overrasket med hederspris under Sami Music Award, da Altas ordfører, Monica Nilsen, overrakte blomster og kunst.
– Det treffer ekstra godt når hederen kommer fra dine egne. Man kan bli hedret over alt i verden, men det føles ekstra godt når det kommer hjemmefra, sa Boine.

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev