Radio Tango-logo

Radio Tango satser norsk

Oslobaserte Radio Tango ønsker å satse ytterligere på norsk musikk. Fra 1. september økes norskandelen med ca 10%. Denne økningen muliggjøres gjennom et samarbeid med Phonofile.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Phonofile AS kunne nylig skryte av at TV 2 fra 1999 til 2000 syvoblet bruken av norsk musikk i sine produksjoner. Phonofile, som eies av FONO, NOPA og TV2 Invest, er en database som består av mer enn over 36.000 låter utgitt av norske plateselskaper. Phonofile har rettigheter til å distribuere disse musikkstykkene i digital form, og brukes av bl.a. TV2, NRK, Norsk Forbund for Lokal-tv og VG.no.

Redaktør i Radio Tango, Michael Breines Oredam, sier i sakens anledning: – Hovedproblemet med å satse på norsk musikk har vært nettopp tilgangen. Man må som regel bruke mye tid og ofte private samlinger for å få tak i de låtene man ønsker, så det sier seg selv at det blir begrenset. Phonofiles arbeid er viktig, ikke bare ut ifra et bevaringsperspektiv, men også for å bedre mulighetene for dagens artister.

Nå oppretter Radio Tango et «music community» på www.radiotango.no . Her vil man løfte frem gamle og nye norske artister, og skrive om og presentere norsk musikk. Poenget med det nye nettsidene er ellers å åpne opp for kommunikasjon med brukerne, og la artister presentere seg for resten av den digitale verden. I tillegg til dette vil musikkprogrammer på Radio Tango legges ut på nett for nedlastning.

— Målsetningen er å lage Norges beste radio og nettsted for musikkinteresserte, sier Breines Oredam.

Phonofiles Erik Brataas sier følgende om det nye samarbeidet:

— Avtalen med Radio Tango innebærer en betydelig bedre synlighet for norsk repertoar i radioens redaksjon, og sammen med Radio Tangos uttalte mål om å satse sterkere på norsk musikk, bør forholdene ligge til rette for et svært vellykket samarbeid.

Phonofile var for øvrig det eneste norske selskapet som var representert i paneldebatt under PopKomm i Køln i september.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.