NordreFolloK

Phonofile: Vi gir høyere norskandel

TV 2 har fra 1999 til 2000 sjudoblet bruken av norsk musikk i sine produksjoner. Det digitale musikkarkivet Phonofile tar på seg en del av æren.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

FONO – Foreningen Norske Plateselskaper har i disse dager sendt ut rapporter til sine medlemmer om bruken av norsk musikk i landets største kommersielle tv-kanal i 2000.

Og dette er særdeles hyggelig lesing. TV2 har fra 1999 til 2000 sjudoblet bruken av norsk musikk i sine produksjoner.

Mye av årsaken til dette tillater vi oss å tilskrive Phonofile. Phonofile har bygget opp et digitalt musikkarkiv som nå inneholder over 35.000 verk utgitt av norske plateselskaper. TV 2 og FONO ble i 1999 enige om å etablere et digitalt musikkarkiv spesielt tilrettelagt for audiovisuell produksjon, år 2000 var det første året TV 2 tok i bruk Phonofiles søke- og nedlastingsverktøy. Dette innebærer at alle redaksjoner og produksjonsmiljøer i TV 2 har online tilgang til Phonofiles arkiv. Søkesystemet gjør det mulig å søke etter musikk basert på stemninger og genre, noe som bidrar til å effektivisere prosessen. Resultatet er entydig; TV2 har mangedoblet bruken av norsk musikk, og repertoaret som benyttes er mer variert enn tidligere.

– Dette viser at TV 2 tar sine forpliktelser som norsk allmennkringkaster på alvor, sier konserndirektør Rune Indrøy i TV 2.

I henhold til konsesjonsvilkårene skal TV 2 gjennom sine programmer bidra til å styrke norsk språk, identitet og kultur. Avtalene med FONO og etableringen av Phonofile er ett eksempel på hvordan dette gjøres i praksis, sier Indrøy.

Phonofile AS eies av NOPA, FONO og TV2 Invest. Selskapet har distribusjonsavtaler med over 40 norske plateselskaper og har avtaler med bl.a. TV2, NRK, VG og Norsk Forbund for Lokal-tv.

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev