NRK

NRK inngår avtale med Phonofile

NRK har i dag signert avtale med Phonofile om tilgang til Phonofiles digitale musikkarkiv. Programsjef Bjarne Grevsgard i NRKs program- og musikkarkiver betegner dette som et interessant og rasjonelt hjelpemiddel for vurdering av musikk til programproduksjon, og legger vekt på at tilgangen til Phonofile kan øke bruken av norsk musikk ytterligere i NRK

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

NRK har i dag signert avtale med Phonofile om tilgang til Phonofiles digitale musikkarkiv.

NRK ønsker å ha anledning til å benytte Phonofile som verktøy for å finne musikk til sine fjernsynsproduksjoner sentralt og ved distriktskontorene.

Programsjef Bjarne Grevsgard i NRKs program- og musikkarkiver betegner dette som et interessant og rasjonelt hjelpemiddel for vurdering av musikk til programproduksjon, og legger vekt på at tilgangen til Phonofile kan øke bruken av norsk musikk ytterligere i NRK

Phonofile er norske plateselskaper og opphavsmenns digitale musikkarkiv, og inneholder over 29.000 verk hentet fra over 2.100 CD-utgivelser. Avtalen mellom NRK og Phonofile sikrer at NRK får online tilgang til dette mangfoldet av musikk innenfor alle genre, direkte til redigeringsrommet, produksjonslokalet, distriktskontoret o.l.

Fra tidligere har Phonofile avtaler med bl.a. TV2 og Norsk Forbund for Lokal-tv.

Phonofile er spesielt glad for at avtalen med NRK initierer et samarbeid som skal kartlegge og konkretisere mulige samarbeidsområder for videre utvikling. Med bredbånd og mobilt internett på full fart inn i virkeligheten, kan det ligge store synergieffekter i et samarbeid mellom den nasjonale musikkbransjen og de nasjonale kringkasterne.

Phonofile ble presentert på pressekonferanse 5. oktober 2000 der kulturminister Ellen Horn sto for den offisielle pålogging, og blant annet uttalte at «Phonofile er fantastisk for Norge som kulturnasjon».

Phonofile eies av FONO – Foreningen Norske Plateselskaper, NOPA – Foreningen for Norske Komponister og Tekstforfattere, og TV2.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev