NRK

NRK inngår avtale med Phonofile

NRK har i dag signert avtale med Phonofile om tilgang til Phonofiles digitale musikkarkiv. Programsjef Bjarne Grevsgard i NRKs program- og musikkarkiver betegner dette som et interessant og rasjonelt hjelpemiddel for vurdering av musikk til programproduksjon, og legger vekt på at tilgangen til Phonofile kan øke bruken av norsk musikk ytterligere i NRK

Kalender

Rikke Normann på Hankø

05/12/2020 Kl. 21.00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Kreativt Mandagsmøte

07/12/2020 Kl. 14.00

Vestland

Hayseed og Odd Einar Nordheim på Hankø

11/12/2020 Kl. 21.00

Viken

NRK har i dag signert avtale med Phonofile om tilgang til Phonofiles digitale musikkarkiv.

NRK ønsker å ha anledning til å benytte Phonofile som verktøy for å finne musikk til sine fjernsynsproduksjoner sentralt og ved distriktskontorene.

Programsjef Bjarne Grevsgard i NRKs program- og musikkarkiver betegner dette som et interessant og rasjonelt hjelpemiddel for vurdering av musikk til programproduksjon, og legger vekt på at tilgangen til Phonofile kan øke bruken av norsk musikk ytterligere i NRK

Phonofile er norske plateselskaper og opphavsmenns digitale musikkarkiv, og inneholder over 29.000 verk hentet fra over 2.100 CD-utgivelser. Avtalen mellom NRK og Phonofile sikrer at NRK får online tilgang til dette mangfoldet av musikk innenfor alle genre, direkte til redigeringsrommet, produksjonslokalet, distriktskontoret o.l.

Fra tidligere har Phonofile avtaler med bl.a. TV2 og Norsk Forbund for Lokal-tv.

Phonofile er spesielt glad for at avtalen med NRK initierer et samarbeid som skal kartlegge og konkretisere mulige samarbeidsområder for videre utvikling. Med bredbånd og mobilt internett på full fart inn i virkeligheten, kan det ligge store synergieffekter i et samarbeid mellom den nasjonale musikkbransjen og de nasjonale kringkasterne.

Phonofile ble presentert på pressekonferanse 5. oktober 2000 der kulturminister Ellen Horn sto for den offisielle pålogging, og blant annet uttalte at «Phonofile er fantastisk for Norge som kulturnasjon».

Phonofile eies av FONO – Foreningen Norske Plateselskaper, NOPA – Foreningen for Norske Komponister og Tekstforfattere, og TV2.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev