Dagfinn Bach (foto:djembe.dk)

Prestisjetungt IT-oppdrag til Norge

CUIDADO er et EU-finansiert prosjekt, som vil være sentralt i utviklingen av den fremtidige ISO-standarden MPEG-7. Dette er et program for beskrivelse og identifisering av musikkfiler, som kan vise å revolusjonere måten man bruker og søker etter musikk på nettet. Det norske utviklingsselskapet Artspages har fått en meget sentral plass i utviklingen av det nye søkeverktøyet, som også kan brukes til monitorering av musikk på Internett. Samtidig vil norske Phonofile bli den første digitale musikk-databasen som tar i bruk teknolgien.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

De to norske selskapene Artspages og Phonofile har fått en meget sentral rolle i utviklingen av MPEG-7, en fremtidig ISO-standard for å beskrive og identifisere musikkfiler, samt monitorere bruk av musikk på Internett. Arbeidet med å tilpasse teknologien til musikkindustrien skjer gjennom det EU-finansierte prosjektet CUIDADO. CUIDADO har et totalbudsjett på 4,5 millioner Euro og vil vare i tre år.

Artspages er eneste norske partner i CUIDADO. De andre partnerne er ORACLE, Sony, CreamWare, Universitetet i Barcelona, Ben Gurion Universitetet i Tel Aviv, og det verdenskjente forskningsinstituttet innen musikkteknologi og akustikk, IRCAM i Paris.

Artspages er ansvarlig for koordineringen av brukergrupper i Norden, England, Frankrike, Tyskland og Spania, samt spredning av informasjon til industrien i hele verden. Den nordiske brukergruppen omfatter komponister, utøvere, produsenter, managere, vederlagsbyråer, bibliotek, radio/TV-stasjoner m.m. fra de nordiske land. Første møte i den nordiske grupper finner sted i dag og i morgen i Oslo.

Artspages har i flere år hatt et samarbeid med Phonofile, den norske digitale databasen som eies av FONO, NOPA og TV2. Gjennom dette samarbeidet er Phonofile blitt valgt ut til å være innholdsleverandør til CUIDADO. Phonofile vil dermed være det første digitale musikkarkiv som vil ta i bruk MPEG-7 teknologi på testbasis. Phonofile vil også være blant de aller første som vil kunne implementere MPEG-7 software på kommersiell basis. Daglig leder i Phonofile, Erik Brataas, uttaler til Ballade at dette først og fremst vil være et nyttig søkeverktøy for brukere på alle nivåer, og gjøre det langt lettere å spore opp den musikken man er interessert i.

Mer om CUIDADO-prosjektet finner du ved å gå [link id=55642 title=»hit»]. En større presentasjon av Artspages finner du ved å lese denne danske artikkelen.

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev