Still fra musikkvideoen til ”Pour your sunshine" med Frode Fivel (Foto: David Skauen)

Ballade Video XX: Strandet i to minutter

To nye premierer. Lars Vaular med Röyksopp. Og mye annet fint.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Ny fredag – og ny utgave av Ballade video! Denne gangen presenterer vi to band, to kvinnelige og to mannlige soloartister. Spennvidden er som vanlig nokså stor, akkurat som uttrykkene i musikkvideoene.

Vi er som alltid veldig fornøyde med å presentere premierer. Denne gangen gjelder det Frode Fivel, som sammen med bandet sitt har lagd en helt spesiell video. En slags skjærgårdsskrekk med rockekomp. Med ukens andre premiere, ”Chase” av Karen Musæus, skal vi først litt mer opp i høyden.

 

FRODE FIVEL: Pour your sunshine

Musikkvideoen til ”Pour your sunshine” ble filmet av David Skauen på øya Søndre Missingen i skjærgården utenfor Fredrikstad. David kom med ideen at hele bandet, som består av velkjente musikere, skulle skylles i land uten mulighet til å kontakte fastlandet.

Frode Fivel backes her av folk med bakgrunn fra Ricochets, Tommy Tokyo & Starving For My Gravy, Navigators og Remington Super 60: Magnus Abelsen (gitar), Fredrik Brarud (trommer), André Helle (bass) og Knut Olsen (tangenter).

Frode Fivel har tidligere vært sentral i det Gøteborg-baserte indiepop-bandet Hello Goodbye. Han har også samarbeidet med blant andre Knut Schreiner i bandet Mirror Lakes. Hans tredje soloalbum slippes 2. november, og feires med konsert på Kulturhuset i Gamlebyen i Fredrikstad samme dag. Det siste større prosjektet til David Skauen er kortfilmen «Exit» fra 2018 med nettopp Tommy Tokyo i hovedrollen.

 

MARODER: Mentalt utsolgt

Maroder er et av de mange prosjektene som har tilknytning til Duplex-kollektivet i Oslo. Her finner vi også fine band som Gartnerlosjen, Hurra Torpedo, Black Debbath, Thulsa Doom, Bare Egil Band, Ikke Bare Bare Egil Band Band, D.D.R – og mange, mange til.

Maroder er anført av Aslag Guttormsgaard, som her får utløp for en litt mer seriøs side. ”Mentalt utsolgt” er den andre singelen fra albumet Skjør anledning, som kommer 27. september. Dette er det fjerde albumet til Maroder, som for øvrig alltid har litt spesielle plateomslag, klippet til av Guttormsgaard selv.

– Låta heter ”Mentalt utsolgt”. Og det var vel det vi var, da vi hadde giret oss opp åtte timer i bil for å spille på Garage i Bergen – og det kun dukket opp 7 publikummere. For øvrig en heidundrandes kveld for oss som var tilstede, sier bandet selv.

 

INGO: Heaven

Det dukker stadig opp nye talenter her hjemme. Ingo er en relativt fersk artist, som først har lagt ut sine første tre sanger på Spotify nå i år. Materialet har alt vakt en del oppsikt i Skottland og på Island. Ingo er i dag basert i Oslo, men er opprinnelig fra nettopp Island.

Ingo heter egentlig Armann Ingthorson, og definerer musikken sin som «Indie-rock from the North». Han oppgir musikalske forbilder som Queen, Radiohead, David Bowie og Kaizers Orchestra, og håper å etablere seg som en interessant plate- og scene-artist med band. Det synes vi han er godt i gang med.

Videoen til ”Heaven” er lagd av Ingo selv, med redigeringshjelp fra Andreas Bugge og Rebecca Isaksen. Joachim Jørgensen og Eivind Resaland har vært produsenter.

 

MARTE RØYENG: Find a Hill

Find a Hill – Marte Røyeng from Marte Røyeng on Vimeo.

Vi rakk ikke å legge ut denne fine videoen av Marte Røyeng før sommeren, så det må vi gjøre noe med nå. Låten er hentet fra Røyengs debutalbum Reach. Plata kom ut på Oslo Session Recordings i mai, og er produsert av Even Ormestad.

Regi, foto og klipp er ved Alvilde H. Naterstad, som har gjort en stor jobb med å knytte de litt nostalgiske Super 8-opptakene sammen. Marte Røyeng går for tiden på komposisjonsstudiet på Norges musikkhøgskole. Hun har skrevet tekst og melodi, og står også for stryk- og blåsearrangement.

Hun sier selv at ”Find a Hill” er en musikkvideo om ”urolig lykke”: – Sangen handler om å finne glede i at ting er i stadig forandring. En urolig lykke, som hele tiden vil videre.

 

LARS VAULAR & RÖYKSOPP: To minutter

Lars Vaular er en av Norges mest bejublede rappere, og samarbeider her med en av den norske elektronika-scenens ubestridte enere: selveste Röyksopp. Dette er Vaulars tredje single på nokså kort tid, og oppfølgeren til suksessene ”Kroppsspråk” og ”Kem kan eg ringe”. Regissør av videoen er Erik Treimann.

Lars Vaular er fra Åsane i Bergen, og albumdebuterte med La Hat – Et nytt dagslys … i 2007. Han har ikke gitt ut et ordinært album siden 1001 hjem i 2013, men har markert seg med flere EP-er og digitale singler.

Videoen til ”To minutter” er produsert av Jan Inge Bekken Stakvik. Lukasz Zamaro har stått for foto, mens Erik Treimann også har klippet filmen.

 

KAREN MUSÆUS: Chase

Nok en premiere, som vi er veldig glade for. Sangeren og låtskriveren Karen Musæus er fra Oslo, og slapp debutalbumet The House i 2015. Nå er hun tilbake med ny musikk. ”Chase” er første single ut fra det kommende albumet Summoning, som slippes 11. oktober.

Musikkvideoen ”Chase” er laget av fotograf Linnea Syversen, som står bak både idé og produksjon. Om noen synes de kjenner igjen det navnet, har Syversen også lagd de uttrykksfulle videoene til Synne Sanden, som vi har presentert ved et par anledninger her i Ballade Video. Skuespiller i videoen er Iselin Aurora Eriksen.

”Chase” er produsert av Andreas Mjøs, som også spiller gitarer, perkusjon og piano. Øvrige musikere er Ole Morten Vågan på kontrabass, Bendik Hovik Kjeldsberg på trommer, og Lars Gunnar Lien på el-piano. Om selve låten sier Karen Musæus: – Det er en sang om å tviholde på noe som glir fra en. Den handler om de små tegnene på avstand, og hvor støyende stillheten kan være.

 

Vi ønsker som vanlig alle våre lesere en riktig god og musikalsk helg. Om du vil ta en titt på tidligere utgaver av denne spalten, finner du en samleside for Ballade Video her!

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.