Stillbilde fra videoen til "Flower" av Synne Sanden (Foto: Linnea Syversen)

Ballade video XIX: Blomster og rust

Ballade Video er tilbake – med rykende ferske premierer på videoer med blant andre Sverre Knudsen og Synne Sanden.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Hei, og velkommen til en ny sesong med Ballade Video! Vi takker for alle fine tilbakemeldinger – og ikke minst for alle tipsene om aktuelle videoer som vi har mottatt. Fortsett gjerne med det.

Denne gangen har vi hele tre premierer. Den ene er en flott ny video med en yngre musiker, de to andre er hentet fra et større verk med en veteran fra nyveiv-dagene. Begge er med på å vise den store og sunne bredden i norsk musikk om dagen, noe de øvrige videoene her også gjør. Vi skal innom både norskspråklig pop, hardtslående rockemusikk og grusende metal.

 

SYNNE SANDEN: Flower

Vi har skrevet om Oslo-baserte Synne Sanden tidligere. Dette er tredje single og musikkvideo fra det kommende albumet Imitation, som skal slippes fredag den 13. september. Låten er produsert av Thomas Dybdahl, og er spilt inn i hans studio i Stavanger. Sanden og Dybdahl spiller på et preparert piano og et eldre Hammond-orgel. Kenneth Lien bidrar med fele, mens Julie Kleive korer.

Selv sier Synne Sanden om det kommende albumet: – Imitation handler om å miste seg selv, og finne seg selv i en ny versjon. Den er en reise gjennom et destruktivt sinn, og ut av det.

Albumet er produsert av Bugge Wesseltoft, Thomas Dybdahl, Lars Fremmerlid og artisten selv. Utgiver er Nordic Records. Tidligere singler er ”Imitation” og ”Wild Child”, som begge har fått flotte videoer av Linnea Syversen. Det er også hun som står bak denne videoen, med ekstra dronefilming av Marius Jensen.

 

BACKSTREET GIRLS: Where Have All the Bad Boys Gone

Backstreet Girls trenger nesten ikke noen nærmere presentasjon. De er en hardtrockende institusjon i norsk musikkliv, med nærmere 15 studioalbum i beltet. Her er de som alltid anført av en treffsikker Petter Baarli, som har vært med i bandet helt siden 1984. Før det spilte han også i band som Slips og Riff-Raff.

“Where Have All the Bad Boys Gone” – svaret er antagelig Gamlebyen Sport og Fritid i Oslo, der de lot seg filme av Marius Solberg og Pål André Vammeli. Regi på videoen er ved Sander Heibø. Låten er en smakebit på det kommende albumet Normal Is Dangerous, som er produsert av Stamos Koliousis, som tidligere har jobbet med norske band som Djerv, Keep Of Kalessin, Vreid og Carpathian Forest.

 

MARION RAVN: Fritt fall

Heller ikke Marion Ravn trenger noen særlig introduksjon. Hun var både barne- og ungdomsstjerne, og er blant de relativt få norske artistene som har ligget på Topp 30 på Billboards hitlister. Hun utgjorde den gang Lørenskog-duoen M2M sammen med Marit Larsen. Siden har begge satset på solokarrierer. Marion Ravn har i senere tid blant annet spilt Éponine i suksessforestillingen Les Miserables.

”Fritt fall” er skrevet av Janove Ottesen, og er produsert av Ola Gustafsson, med backingbandet til Lars Winnerbäck i studio. Låten er en av hennes første på norsk i voksen alder, og ble av VG omtalt som ”et magesugende popmirakel”. Videoen er lagd av André Løyning, som de siste årene har stått bak produksjonsselskapet Saftflaske. Han er for øvrig også aktuell med en dokumentarfilm om musikeren Tønes i disse dager.

 

SECRET TREEHOUSE: Wrong Hands

Secret Treehouse er fra Bergen, og ga sist fredag ut det foreløpig digitale albumet The Big Rewind. Bandet består av Anja Bere, Trond Espen Teigen Bjoland, Sveinung Fossan Bukve, Tormod Smith Svanevik og Marius Mathisen. De omtaler selv musikken sin som et møte mellom gitar-drevet rock og elektronisk pop.

Den fine videoen til ”Wrong Hands” er animert av Esteban S. Farias, og har alt ligget ute en stund. Teksten til låten er ved Øyvind Strømmen, som også har skrevet storyline til videoen. Secret Treehouse har gitt ut flere digitale singler det siste halvåret, har holdt konsert i London, og har alt fått god omtale av debutalbumet i franske medier.

Plateselskapet er Ditto Plus.

 

AGENDA: Life Left Behind

Agenda har blitt kalt lyden av fortvilelse, ødemark og apokalypse, og gir for sikkerhets skyld ut albumet Apocalyptic Wasteland i dag, med Fysisk Format som utgiver. De befinner seg i ytterkantene av metallmusikken, og startet opp i desember 2012. Deres første plate het Menneskehetens massegrav, og kom på Negative Vibe Records våren 2014.

Stavangerbandet består av Hans Olaf Myrvang (vokal), Trond Salte (gitar), Håkon Bogsnes (bass) og Robin Hansen (trommer). Det blodferske albumet inneholder ti nokså korte låter, med rom for både det stemningsfulle og det svartbrente. Bandet holdt dobbel slippfest i hjembyen i går, og spiller etter planen på Blitz i Oslo i kveld. Ytterligere konserter rundt om i landet følger i september.

 

SVERRE KNUDSEN: Make

SVERRE KNUDSEN – MAKE from Frode Fjerdingstad on Vimeo.

Det er en stor glede å kunne ha nettpremiere på Sverre Knudsens helt nye verk. Eller i hvert et par sanger fra det, siden hele videoverket er på imponerende 42 minutter. Det er lagd av Sverre Knudsen selv, i samarbeid med fotografen og filmmakeren Frode Fjerdingstad. Denne filmen har foreløpig blitt vist i Oslo og Bergen, i forbindelse med det ferske slippet av Knudsens fjerde soloalbum.

Videoene ledsager sangene på det nye albumet Lit, som alt har fått svært gode omtaler. Dette er den tredje delen av en plate-trilogi, der Knudsen samarbeider med lydkunstner Lasse Marhaug. Vi kom i 2017, og ble fulgt opp med av Gud året etter.

Sverre Knudsen fikk Spellemannprisen 2017 i klassen Årets tekstforfatter for Vi. Han sier selv at musikken befinner seg i en udefinert sjanger – ”et sted mellom elektronika og dub, pop og støy”. ”Make” og ”Rust” er henholdsvis spor nummer to og tre på det nye albumet. Sverre Knudsen hadde sitt gjennombrudd som musiker med The Aller Værste!, og har siden også blitt en høyst anerkjent forfatter.

 

SVERRE KNUDSEN: Rust

SVERRE KNUDSEN – RUST from Frode Fjerdingstad on Vimeo.

 

Vi ønsker som vanlig alle våre lesere en riktig god og musikalsk helg. Om du vil ta en titt på de mer enn 100 norske videoene vi la ut denne våren, finner du en samleside for Ballade Video her!

Se alle Ballade Video-spaltene fra våren 2019 samlet her, med et hundretalls musikkvideoer av norske artister innen ulike sjangre.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev