Stillbilde fra Charlotte Jacobsens "Fire" (Foto: Thomas Krokfoss)

Ballade Video XVII: Flammer, frisbee og heroin

Denne uken byr vi på hele tre videopremierer: Laila Samuels, Kjærleik og Charlotte Jacobsen.

Kalender

Flagstad – The Opera VERDENSPREMIERE

11/06/2021 Kl. 18:00

Innlandet

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Vi er stolte over å gi dere den nye, norskspråklige sangen til Laila Samuels, som med sitt frisbee-tema bør være en fin inngang på den kommende sommeren. Produksjonsteamet Kjærleik fra Bergen fortsetter de futuristiske temaene fra forrige utgave. Og vi avslutter dessuten med en het premiere – den helt ferske debutsingelen til Charlotte Jacobsen.

 

LAILA SAMUELS: Frisbee

Laila Samuels, også kjent som Laila Samuelsen, er fra Oslo, og ble som 18-åring med i det norske bandet The Tuesdays. Bandet fikk internasjonal platekontrakt, og er blant de svært få norske gruppene og artistene som har klart å komme seg inn på Billboards Hot 100-liste. Sangen ”It’s Up to You” klatret til en 55.-plass på listen i 1998.

I senere år har Laila Samuels gitt ut en del digitale singler og EP-er, og har ellers skrevet låter for folk som Maria Arredondo, Gaute Ormåsen, Alejandro Fuentes, Liv Marit Wedvik, Venke Knutson, Lena Meyer-Landrut og Erlend Bratland, samt de japanske gruppene W-inds og Diva.

Hun kaller selv ”Frisbee” for en hip-pop-låt som hyller frisbee-miljøet og en av hennes beste venner gjennom 20 år, verdensmesteren Sune Wenzel. Den fine videoen er satt sammen av klipp som Samuels har fått tilsendt fra forskjellige utøvere, som danner en mini-film som favner hele miljøet. Sangen er skrevet av Laila Samuels, og produsert av Jørn Dahl.

 

KJÆRLEIK: Remember Me – feat. Michael Mayo

Kjærleik er et produksjonsteam fra Bergen. De holder til i det kreative miljøet ved Havnelageret, og består av Espen Andersen, Andreas Wallevik og Maren Saxe. De har samarbeidet med en rekke forskjellige artister, både her hjemme og internasjonalt, og har etter hvert fått mange lovord med på veien.

Det er Maren Saxe som har lagd videoen til ”Remember Me”. Hun forteller: – Videoen er inspirert av låtteksten, og det å skulle forlate noen for alltid for å reise ut i det ukjente. Den er lagd av en kombinasjon av animerte bilder som er gitt bevegelse ved bruk av animasjonsprogrammet Crazytalk, og små filmsnutter. Alt er klippet sammen i Premiere.

Kjærleik har selv beskrevet musikken sin som en underfundig og kreativ blanding av R’n’B, syntpop, electronic synthrock, house og mer alternativ indie-rock. De ga i desember 2018 ut det fine debutalbumet Racercar, som byr på gjestevokalister som Michelle Scott, Kamara, Rachel og Michael Mayo. I tillegg til å gi ut egen musikk, produserer de mye for andre artister, og har også lagd musikk til film og TV.

 

WHALESHARKATTACKS: Rich People Taste

Whalesharkattacks er soloprosjektet til Viviana Vega, en multi-instrumentalist som tilhører undergrunnsscenen i Oslo. Hun har blant annet medvirket på plater med Hanney og Masselys, og har også vært vokalist med Koppen. Som Whalesharkattacks ga hun i september 2017 ut albumet Whalesharkattacks på Metronomicon Audio.

”Rich People Taste” er skrevet, komponert og produsert av Viviana Vega, og har blitt mastret av Jørgen «Sissyfus» Skjulstad fra Center of the Universe. Videoen er av Sigrid Bendz, som også har lagd videoer for artister som Soon, Prunk Möbel og Musique Le Pop. Singelen ble sluppet i slutten av mai, og er ute på alle digitale plattformer.

 

VIXXN – Heroin

Det lages mange hip hop-videoer i Norge om dagen. Her er en fra VIXXN, alias Nicolai Ludvigsen fra Sandnes. Det er en sterk historie, som handler om hans egen far, som døde av en overdose i 2004. Da var Nicolai 12 år gammel.

– Pappa var min store helt. Han var jo verdens beste pappa, da han var der, har Nicolai Ludvigsen sagt til Byas / Stavanger Aftenblad. – Jeg var rasende da han døde og kalte ham mange stygge ting. Nå sitter jeg igjen med en følelse av medlidenhet, og har bedre forståelse for hva han gikk gjennom.

Selv ble Nicolai Ludvigsen etter hvert tilknyttet Pøbelprosjektet til Eddie Eidsvåg, som hjalp ham gjennom den tøffe perioden. ”Heroin” er den første låten fra VIXXNs debutalbum hsp:27+, som skal gis ut på det lokale selskapet STVG Kartell. Låten er produsert av Kalo, mens den rørende musikkvideoen er produsert av Not Fancy Videos.

 

KRÅKESØLV – Hundre runda rundt sola samles i ett sekund

Kråkesølv er et suksessfullt rockeband fra Bodø, som startet opp i desember 2007. Bandet ble snart oppdaget av både Urørt og Bylarm, og ga ut sitt debutalbum, Trådnøsting, mot slutten av 2009. Albumet ble nominert i klassene Popgruppe og Årets nykommer under Spellemannprisen 2009.

Kråkesølv fikk dessuten Spellemannprisen for Popgruppe året etter, da for albumet Bomtur til jorda. Senere har det blitt ytterligere tre album, med Lars Horntveth-produserte Pangea på Jansen Plateproduksjon fra 2016 som det foreløpig siste.

Kråkesølv består fremdeles av Kristoffer Unstad (gitar, vokal), Petter Unstad (bass, vokal), Fredrik William Olsen (gitar, vokal) og Jørgen Smådal Larsen (trommer). Regien på ”Hundre runda rundt sola samles i ett sekund” er ved Petter Unstad og Martin Bremnes. Martin Bremnes har også stått for foto, klipp og manus.

 

CHARLOTTE JACOBSEN: Fire

Dette er debuten til Charlotte Jacobsen som soloartist. Hun har tidligere vært med i band som Oyster, og har de senere årene ledet sitt eget Charlotte & The Co-Stars. Hun har også vært med på hyllestplater til Neil Young, Prince og Raga Rockers, og har den siste tiden ofte delt scene med Michael Krohn.

”Fire” er en litt annerledes, men catchy låt. Videoen er forholdsvis enkel, og står godt til det akustiske lydbildet. – Dette er min første solosingle, og på en måte en løsrivelse fra å være i band. Derfor ønsket jeg at låta skulle være såpass naken – og videoen såpass enkel, sier Charlotte, som til vanlig holder til i Oslo.

Planene fremover er å gi ut et akustisk live-minialbum med låter fra Charlotte & The Co-Stars katalog samt et par nye. Lørdag 8. juni spiller hun på Slipp Botsen Fri-festivalen på Grønland i Oslo. Videoen er laget av Thomas Krokfoss, mens sminken er ved Jens Kristensen. Samtidig har Charlotte Jacobsen begynt å jobbe mot sitt første soloalbum.

 

Vi takker for alle innsendte bidrag. Fortsett gjerne med å sende inn tips til guro@ballade.no, der du merker mailen med Ballade Video. Vi er tilbake allerede neste fredag. Sjekk som alltid gjerne ut tidligere utgaver av denne spalten.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Videoprodusent

Den Norske Opera & Ballett

Solo SLAGVERK m/pl.til pauker

Arktisk Filharmoni

Prosjektleder

Kulturkollektiv Bodø

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens for Artists

Hovedinstrumentlærer trompet

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hovedinstrumentlærer tuba

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Samspill/ interpretasjon klaver

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Leder for strykeorkester aldersgruppen 8-12

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev