OnlyConnect2020Topp

Kulturen blir sentral under Kongeparets Belgia-besøk

Konsert med Nils Petter Molvær med band, egen Grieg-utstilling med ledsagende konsert med Håvard Gimse og Ragnhild Heiland Sørensen, samt presentasjon av det digitale musikkarkivet Phonofile. Det er noen av ingrediensene i forbindelse med Kongeparets statsbesøk til Belgia 20. – 22. mai.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Interessen for norsk jazz og elektronikamusikk har vært økende de senere årene. Internasjonale musikkaviser omtaler den norske jazzscenen som en av Europas mest spennende og innovative. Derfor er besøket en god anledning til å presentere det moderne Norge og norsk kunst og kultur i utlandet, heter det i en pressemelding fra Odin.

Nils Petter Molvær spiller under mottagelsen som Kongeparet holder i Det Kgl. Museum. Under konserten i Rubens-salen har Molvær med seg Reidar Skår (keyboard), Rune Arnesen (perkusjoner) og Pål Strangefruit (DJ/lydkomposisjoner).

Det blir Arkitekturutstilling (Det nye biblioteket i Alexandria – Snøhetta) i Rådhuset på Grand Place. Utstillingen er laget av Norsk Arkitektmuseum og skal både være et ekko av fortiden, tolkning av en myte og en kunnskapsreise inn i fremtiden.

Designutstillingen «Today» i galleri Vizo åpnes av Dronning Sonja og næringsminister Ansgar Gabrielsen. Det er første gang det vises samtidsdesign i forbindelse med et statsbesøk, Utenriksdepartementet har støttet katalogen på tre språk

Music Export Norway vil i samarbeid med NHD og Eksportrådet holde en presentasjon av Phonofile, det norske digitale musikkarkiv. Her er ca 47.000 norske innspillinger hvor interesserte kan lytte og laste ned lydfiler (i MP3-produksjonskvalitet), også for profesjonell bruk.

I tillegg blir det 21. mai avduket et minnerelieff over Norges siste erkebiskop, Olav Engelbrektsson (1480 – 1538), som ligger gravlagt i St. Gummariuskirken i Lier, Belgia. Relieffet over erkebiskopen er formgitt av billedhogger Marit Wiklund.

Det blir også Grieg-utstilling på Musikkinstrumentmuséet, i samarbeid med Troldhaugen. I den anledning blir det en konsert med Håvard Gimse (klaver) og Ragnhild Heiland Sørensen (sopran).

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev