NorskOrgelfestKnapp20

Nettet tetter lekkasjen?

Rettighetsinntekter fra digtalt salg av musikkfiler over internett veier for første gang opp for nedgangen i cd-salget på det britiske musikkmarkedet.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

I følge britiske PRS for Music, som tilsvarer norske TONO, vokste royalty-inntektene fra salg av digital musikk på nettet med 73 prosent i 2009. Totalt ble 30 millioner pund, 264 millioner kroner, fordelt til britiske opphavsmenn fra digitalt nettsalg.
I følge PRS-sjef Robert Ashcroft kompenserte veksten i onlinemarkedet på 13 millioner pund med god margin for tap på 9 millioner pund som følger av fall i cd-markedet.
I følge Times Online sa Ashcroft at «2009 var det første året da veksten i inntekter fra det lovlige digitale markedet kompenserte for nedgangen i inntekter fra tradisjonelle cd-er og dvd-er, men vi må være forsiktige med å slå fast at dette innebærer et virkelig vendepunkt». Han la til at han er overbevist om at det kommende tiåret vil gi vekst i både det lovlige markedet på nettet og i bruken av britisk musikk utenfor Storbritannia.
PRS hentet inn 5,5 millioner kroner for sine medlemmer i 2009 i følge BBC.
Organisasjonen representerer 65 000 komponister og musikkforleggere.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev