Millionsatsing på nordisk livemusikk

Nordisk Kulturfond lanserer Puls, et treårig program som i 2017 vil dele ut 3,5 millioner danske kroner til rundt 35 spillesteder og festivaler i hele Norden.

Kalender

Flagstad – The Opera VERDENSPREMIERE

11/06/2021 Kl. 18:00

Innlandet

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Nordisk Kulturfond slapp mandag nyheten om at de oppretter støtteordningen Puls. Programmet skal over tre år støtte spillesteder og festivaler i hele Norden. I 2017 vil det bli delt ut 3,5 millioner danske kroner til spillesteder og festivaler i hele Norden, som satser nordisk.
Programmet har som mål å fungere som katalysator for et nettverk av steder. Støtten er målrettet mot konsertarrangører som setter nordiske artister på programmet.
– Vår ambisjon er å skape en naturlig strøm av artister mellom de nordiske landene, og et sterkt nettverk mellom nordiske scener. Med Puls vil vi inspirerer og styrke konsertarrangørers arbeid med kuratering av nordsike artister som en motvekt til den kommersielle tilgangen til livemusikk, sier direktør for Nordisk Kulturfond Benny Marcel i en pressemelding.
Uutnyttet potensiale
Fondet mener at det er et stort uutnyttet potensiale i det nordiske konsertmarkedet, samtidig som konserter blir en stadig viktigere del av musikklivet.
– Det er paradoksalt, at artister fra Norden sjelden spiller i andre nordiske land. Det betyr, at kjennskapet til musikk fra andre nordiske land er begrenset, og at man som artist slår gjennom på internasjonale hitlister, før man slår gjennom i Norden. Nettopp dét vil Nordisk Kulturfond med puls-programmet være med å endre, sier Marcel.
Nordisk samarbeid
Puls er i 2017 finansiert med 2,5 millioner danske kroner fra Nordisk Kulturfond og 1 million danske kroner fra Nordisk Ministerråd for Kultur. Nordisk Kulturfond har også vedtatt å øremerke midler til satsingen i 2018 og 2019.
Programmet er utviklet i samarbeid med nasjonale kulturstøtteorganer, de nasjonale liveorganisasjoner, musikkeksportkontorer og i dialog med konsertarrangører i de nordiske land.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Videoprodusent

Den Norske Opera & Ballett

Solo SLAGVERK m/pl.til pauker

Arktisk Filharmoni

Prosjektleder

Kulturkollektiv Bodø

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens for Artists

Hovedinstrumentlærer trompet

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hovedinstrumentlærer tuba

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Samspill/ interpretasjon klaver

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Leder for strykeorkester aldersgruppen 8-12

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev