Larry Bringsjord (på Midem) 2003

Midem 2003: Dag 1

Verdens største musikk-messe. Et inferno av lyd, stress og mas men også intensitet, aktivitet og kreativitet. Fjorårets norske Midem-satsning har satt sine spor. Med mange norske deltagere, massiv satsning med sterke norske band på åpningspartyet og ikke minst H.K.H. Kronprins Haakons besøk var Norge meget synlig i 2002. Hvordan er situasjonen i 2003? klarer den norske delegasjonen å følge opp fjorårets offensiv?

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Ballades utsendte troppet opp på den norske standen kort etter at dørene åpnet klokka ni søndag morgen. Allerede før klokka hadde passert ti var aktiviteten og lydnivået på et nivå som må kunne karakteriseres som aktivt. Etter hvert som dagen skred fram var nivået økt til hektisk og de norske delegatene var sterkt tilstede på en stand som var godt besøkt av av en strøm av representanter for et vell av sjangre, selskaper, land og interesser.

En av de første som innfant seg på den norske standen John Erik Kaada – soloartist under eget navn, drivkraft bak supertrioen Cloroform og en av Norges mest aktive filmmusikkkomponister. Kaada, som gav ut solo-albumet ?Thank you for giving me your valuable time? på EMI i 2001, signerte i fjor internasjonal kontrakt med den uavhengige amerikanske labelen Ipecac. Dette plateselskapet er hjertebarnet til tidligere Faith No More vokalist Mike Patton, og det var Patton selv som tok initiativet til å lansere Kaada internasjonalt.

— Jeg er her primært for å treffe Ipecacs internasjonale distributører, forteller Kaada. «Thank you for giving me your valuable time» blir sluppet world-wide i en litt remikset versjon 25. Februar og jeg er her for å møte distributørene personlig og på den måten pushe plata. Det er mange ildsjeler i nettverket til Ipecac som har tent på plata og tilbakemeldinga fra dem er kjempepositiv.

Kaada forteller også at det planlegges turneer i noen av landene der solo-plata hans kommer ut:

— Foreløpig veit jeg lite om hva som er planen framover, alt kan skje.

Kaada kan også fortelle at Cloroform er i ferd med å våkne til liv igjen:

— Vi var i studio i hele desember og vi planlegger ei ny skive i løpet av året. Første februar spiller vi vår første konsert på lenge og det blir flere i løpet av året.

Kaada jobber også med å få Cloroform ut i verden:

— Vi får kontinuerlig forespørsler fra utlandet og ett av målene mine er å få til internasjonal distribusjon for Cloroform.

Larry Bringsjord fra MTG var fornøyd denne søndagsformiddagen. På Midem 2002 møtte Bringsjord en representant fra det Sør-Koreanske selskapet Splash Music og på Midem 2003 kunne han vise fram det konkrete resultatet av dette møtet; samleplata Cinetown 2 der Morten Harket bidrar med to spor fra filmmusikken til Kamilla og Tyven. Plata, som for øvrig inneholder spor fra store og vidt forskjellige artister som Britney Spears, Brian Eno, Bob Dylan, Lois Armstrong, Roy Orbison og norske Karoline Krüger er forventet å nå 50 000 solgte:

— Alt dette begynte på Midem i fjor, siden har vi fulgt det opp med kontakt på mail eller telefon – nå er den endelige kontrakten undertegnet og jeg har plata i handa. Det morsomme med denne skiva, som Sony skal distribuere i Sør-Korea, er at den begynner med en norskspråklig låt fra Morten Harket før den går over til en av Britney Spears´ ballader!

Den norske delegasjonen er mindre enn fjorårets, og det er heller ingen norske konserter eller showcases i år. Noen internasjonale aktører bet seg merke i dette og kommenterte at den norske satsningen var sterkere i fjor og at det var merkelig at dette ikke ble fulgt opp sterkere i år. Likevel, aktiviteten på den norske standen var hektisk hele søndagen og med monitorer som kontinuerlig viste nye norske musikkvideoer, god plassering på standen og aktive delegater var helhetsinntrykket at dette er en sterk representasjon. Hvordan vil Norge klare seg utover uka? Vil noen hale i land fete kontrakter? Hvilke selskaper kommer hjem med konkrete avtaler i boks? Ballade kommer tilbake med svar på dette etter hvert som Midem skrider frem.

Stillinger

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Festivaldirektør

Nordland Musikkfestuke

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev