7 skarbo_skulekorps Foto Helge Skodvin,

MFO holder frilans-kurs og åpner diskusjonsforum

Hvordan ordner man seg som frilansmusiker i forhold til skattebetaling, og hva skjer når man blir syk eller vil gå av med pensjon? Musikernes fellesorganisasjon sine fylkeslag i Oslo, Akershus og Østfold håper å kunne svare på noen av disse spørsmålene når de 18. september holder gratis kurs for frilansmusikere i Folkets Hus i Oslo. For de som ønsker å diskutere musikk, kulturpolitikk eller organisasjonsrelevante emner har også MFOs nettside åpnet sitt eget debattforum, som er åpent for alle.

Kalender

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Knut Vaage: multiMORF remix vol 1

26/09/2020 Kl. 20:00

Vestland

Ghazal- og qawwali-kveld

26/09/2020 Kl. 18:00

Oslo

Høstlandskap

26/09/2020 Kl. 16:00

Oslo

MFOs fylkeslag Oslo/Akershus/Østfold holder kurs for frilansmusikere lørdag 18.september. Kurset vil bli holdt i LOs kongressenter (Folkets Hus). Kurset tar for seg skattespørsmål og rettigheter i forbindelse med trygder, pensjon og sykdom. Kurset vil også behandle problemstillinger forbundet med det å være selvstendig næringsdrivende musiker.

MFO opplyser på sine nettsider at kurset er spesielt rettet mot frilansmusikere og de problemstillingene de møter i sin yrkeshverdag.

De to foredragsholderne vil ta opp to temaer som berører de fleste selvstendig næringsdrivende; nemlig skattespørsmål og hvordan man hanskes med pensjoner, trygder og sykdom når man er sin egen arbeidsgiver. Foredragsholderne fra henholdsvis kemnerkontoret og AOF.

Utover dette vil vel deltakernes behov kunne være med på å påvirke fokus på kurset, melder MFO.

Musikerorganisasjonen som organiserer 6400 utøvende kunstnere og pedagoger, har også nylig åpnet et diskusjonsforum på sine nettsider, www.musikerorg.no.

— MFOs diskusjonsforum er åpen for alle som er opptatt av forbundets politikk eller andre spørsmål som angår MFOs medlemmer, og det er klargjort teknisk for både temabaserte diskusjoner medlemsbaserte «nettverk» så fort forumet blir tatt skikkelig i bruk, forteller forbundsleder Arnfinn Bjerkestrand. Forumet er til for at folk skal kunne «si sin mening, svare på innlegg, stille spørsmål og knytte nettverk. Debatten er åpen og vi ønsker at takhøyden skal være stor», står det å lese på MFO-sidene.

Frilanserkurset går fra klokken 11-18 i møterom 7, adressen er Youngsgt. 11, 0181 Oslo. Interesserte kan melde seg på elektronisk til e-post: mfooao@musikerorg.no eller ringe 23 06 14 99. Kurset er gratis for deltakerne, og MFO lover en enkel lunsj i pausen.

Stillinger

Direktør

Fond for utøvende kunstnere

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev