Gitarer i det Hvite Hus (Foto: Samantha Appleton)

Mange vil ha enklere saksgang

Visumreglene diskuteres i USA.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

«Association of Performing Arts Presenters» holdt denne måneden en presentasjon på Romanias Kultursenter i New York for å snakke om visum for internasjonale kunstnere og musikere som skal reise til USA. I underkant av 30 fremmøte fra forskjellige generalkonsulater i New York var til stede.
Det er fortsatt [link id=66169 title=»et grovt misforhold»] mellom hvor lett det er for amerikanske musikere å turnere i Europa, og hvor vanskelig det er for utlendinger å turnere i USA, sa Matthew Covey i stiftelsen Tamizdat til Ballade tidligere i høst, etter at det ble kjent at norske musikere jevnlig [link id=66156 title=»sniker seg inn i landet»] uten visum.
I det norske generalkonsulatets notat fra møtet heter det at det er mange som nå står samlet om å forsøke å påvirke en enklere saksgang hos amerikanske myndigheter når det gjelder visum for kunstnere og musikere til USA.
Høye kostnader kan bli høyere
Den foreslåtte «The Arts Require Timely Service (ARTS) Act» vil kreve at den totale saksbehandlingstiden for søknader innsendt av, eller på vegne av, nonprofit kunstrelaterte organisasjoner, blir på maks 45 dager.
Det ble trukket frem at kostnaden ved hurtigbehandling av visumsøknaden er veldig høy for mange artister og musikere. U.S. Citizenship and Imigration Services (USCIS) har foreslått å øke gebyret på hurtigbehandlingen fra $1000 til $1225, for å kunne gjøre behandlingstiden kortere (noe som blant annet har fått League of American Orchestras til å protestere).
I juli annonserte USCIS også planer om å redusere vanlig behandlingstid for søknader til 14 dager, og en tydeliggjøring av retningslinjer for saksbehandlerne. Det var uklart om den bedrede behandlingstiden ville gjelde både for artister som samarbeider med non profit-organisatorer og kommersielle aktører.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev