Atle Bredal, musikksjef i NRK P1 (Foto: Erlend Lånke Solbu/NRK)

Lokalmusikk i NRK P1

Vi har valgt å flytte fokus på disse til lenger ut på dagen. Vi kommer ikke til å spille færre artister med lokal tilhørighet i distriktssendingene, skriver Atle Bredal i NRK.

Kalender

Oslo Operafestival OPERAKONSERT

17/09/2021 Kl. 19:00

Oslo

Oslo Operafestival OPERAPERLER

17/09/2021 Kl. 21:00

Oslo

Oslo Operafestival – Lørdagsopera

18/09/2021 Kl. 15:30

Oslo

I NRK P1 er vi levende opptatt av norsk musikk. Av all musikken vi spiller er 45% norsk. Nå har vi gjort en liten justering i forhold til hvordan vi presenterer ny musikk av nye norske artister lokalt. Vi kommer ikke til å spille færre artister med lokal tilhørighet i distriktssendingene. Norskandelen og lokalmusikkandelen forblir den samme, men vi har valgt å flytte fokus på nye låter/artister til lenger ut på dagen. Vi vet at lytterne er i et modus på morgenen der oppdatering og service er viktig. Musikken blir mer viktig utover dagen.
Les også: Slutt på lokalmusikk i P1s morgensendinger

Dette er helt i tråd med hvordan vi jobber med ny musikk generelt. Vi har en a-b-c-liste med til sammen 31 nye melodier der vi søker å etablere nye artister og skape nye hits. A-listen spilles 11 ganger i uken, spredt over hele døgnet. B-listen spilles 7 ganger i uken, fra Nitimen og utover dagen. C-listen spilles 4 ganger, fra Nitimen og resten av dagen.
Det er her den største jobben med ny musikk gjøres. Det er med glede jeg kan gjøre oppmerksom på at denne listen. De øvrige har fra 29. februar inneholder 100% norsk musikk, artister fra hele landet.
Musikkredaksjonen i NRK P1 skal fortsette å prioritere å støtte og bringe frem nytt norsk talent.
Radioen lever av musikk og vi er avhengige av at nye artister kommer frem og får spilt materialet sitt for publikum. Den jobben tar vi, og NRK P1 skal være et naturlig hjem for norsk musikk!
Atle Bredal, musikksjef NRK P1/ P1+
På spørsmål fra Ballade om hvorvidt norsk og lokalandelen vil være den samme, svarer Brendal:
– Vi kommer ikke til å justere norskandelen. Vi spiller i dag 45% norsk musikk hele dagen på NRK P1. justeringen består i at vi spiller flere kjente lokale artister/ låter om morgenen. Da blir det flere helt nye låter/ artister om ettermiddagen. Norskandelen og lokalmusikkandelen forblir den samme.
Listen for de kommende ukene har også enkelte utenlandske navn. Vi tar høyde for at disse kan bli endret. Red.Anm

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Redaktør

Periskop

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev