Kunstneriske ledere: Randi Stene (til høyre) blir ny operasjef, og Ingrid Lorentzen får forlenget sitt åremål som ballettsjef (Foto: Erik Berg)

Randi Stene blir ny operasjef

Den nye operasjefen vil skape opera på høyt internasjonalt nivå som treffer mange.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Styret i Den Norske Opera & Ballett (DNOB) har enstemmig vedtatt å ansette Randi Stene som ny operasjef fra 1. august 2020. Samtidig blir åremålet til ballettsjef Ingrid Lorentzen forlenget, skriver DNOB i en pressemelding.

– Jeg er glad og stolt over å kunne presentere Randi Stene som vår nye operasjef. Hun har hatt en omfattende internasjonal sangkarriere, og har et stort engasjement for operakunsten og talentutvikling. Med Randi Stene får vi en ambisiøs, klok og samlende leder som vil kunne løfte utviklingen av Nasjonaloperaen videre sammen med våre dyktige medarbeidere. Samtidig er jeg svært glad for at Ingrid Lorentzen har takket ja til en ny åremålsperiode. Ingrid er en ballettsjef i det internasjonale toppsjiktet. Hun har bidratt til å styrke både dansekunstens posisjon i Norge og Nasjonalballettens anerkjennelse internasjonalt, sier administrerende direktør Geir Bergkastet.

LES OGSÅ: Drømmer om ny, norsk operasjef etter alle konfliktene

Mezzosopran Randi Stene har opptrådt ved operahus og konsertsaler over hele verden. I tillegg har hun vært solist ved Det Kongelige Teater i København fra 1988–2019. Hun er per i dag ansatt ved Norges Musikkhøgskole som professor i sang, og ved Trondheim Symfoniorkester & Opera som operasjef. Fra 1. august 2020 blir hun sjef for Nasjonaloperaen, men vil begynne å planlegge framtidige operasesonger allerede denne våren. For tiden er hun i prøver på Tsjajkovskijs opera Eugen Onegin, der hun synger rollen som Larina i en produksjon som har premiere på Hovedscenen 15. februar.

Samtidig skal jeg spille norske og nordiske sangere gode.

– Jeg har sunget ved mange scener, men Operaen i Oslo har noe helt spesielt, sier påtroppende operasjef Randi Stene. – Med sin åpne, innbydende arkitektur og unike akustikk er det som om bygningen ber oss om å lage stor kunst. I tillegg løfter den fram oss som enkeltkunstnere og hjelper oss til å prestere på vårt beste. Det skal jeg også gjøre som operasjef: skape opera på et høyt internasjonalt nivå, som når ut til og treffer mange. Samtidig skal jeg spille norske og nordiske sangere gode. Opera er en fantastisk kollektiv uttrykksform og jeg merker den sterke viljen og entusiasmen blant husets ansatte i alle avdelinger. Sammen med dem, og med distrikts- og regionoperaene, skal vi fortsette å bygge Norge som operanasjon. Det er en oppgave jeg gleder meg til å ta fatt på.

Med Ingrid Lorentzen som ballettsjef har Nasjonalballetten markert seg som et internasjonalt ballettkompani. Under hennes ledelse er det utviklet signaturverk som kompaniet danser her hjemme og har turnert med til blant annet Paris, Berlin, Shanghai og i høst til verdens mest kjente balletthus – Bolsjojteatret i Moskva. I 2015 startet hun et nytt kompani for unge dansere, Nasjonalballetten UNG, som har blitt en suksess og som rekrutterer nye dansere til hovedkompaniet. Nylig lanserte hun en stor satsing på kvinnelige koreografer, med støtte fra Talent Norge og Norsk Tipping. Det nye åremålet gjelder for perioden 2022 til 2027.

– Jeg er utrolig glad for tilliten jeg er vist. Det er jeg i dag, og hver dag når jeg ser husets folk sette ideer ut i livet. Den Norske Opera & Ballett består av kunstnere både på og av scenen. Jeg gleder meg til fortsettelsen, til å få jobbe med Randi, og at vi i fellesskap skal kunne bevege enda flere publikummere, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen.

Stillinger

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev