© Wikimedia

Svar til Camilla Granlien

Camilla Granlien får det til å høres ut som om NRK P1 bare har lyttere om morgenen, fakta er at det er liten forskjell i lyttertall morgen/ ettermiddag, skriver Atle Bredal.

Kalender

Oslo Operafestival OPERAKONSERT

17/09/2021 Kl. 19:00

Oslo

Oslo Operafestival OPERAPERLER

17/09/2021 Kl. 21:00

Oslo

Oslo Operafestival – Lørdagsopera

18/09/2021 Kl. 15:30

Oslo

NRK P1 er kanalen for norsk musikk, vi har alltid hatt i oppgave å spille både den norske sangboken og å bringe frem nytt norsk talent.
Når vi nå gjør en liten justering i hvordan vi skal jobbe med å fremme norsk musikk, er det nettopp det, en justering. Det er helt klart at ny musikk ikke kan bli kjent og kjær på radioen dersom den ikke spilles. Poenget er, den skal fremdeles spilles.
Det stemmer ikke at ny musikk fra allerede kjente lokale artister kun vil bli spilt i ettermiddagssendingen.  Det er musikk fra helt nye, uetablerte artister, som vi heretter vil spille på ettermiddagen.
Camilla Granlien får det til å høres ut som om NRK P1 bare har lyttere om morgenen, fakta er at det er liten forskjell i lyttertall morgen/ ettermiddag.
Lokal musikk er ikke en sjanger, det er kun en betegnelse vi bruker for å synligjøre artistenes lokale tilhørighet. All musikk starter i det små, hjemme hos folk. Noen forblir kuriositeter i vennegjengen mens andre blir verdensstjerner. Vi i NRK P1 vil fortsette å jobbe for at mange når ut med musikken sin. Det er derfor vi spiller musikk med lokal tilhørighet i morgen- og ettermiddagssendingene på Distriktskontorene.
Norsk musikk har aldri vært sterkere enn i dag og mengde musikk som gis ut er formidabel. Vi i NRK P1 satser på å etablere ny norsk musikk gjennom våre a-b-c-lister. Vi introduserer nye artister med et antall spillinger på ettermiddagen, noen låter øker vi frekvensen på og utvider tider på døgnet musikken spilles.
Jeg opplever ikke NRK P1s musikkpolitikk som feig, jeg er stolt over å ha gitt vårt bidrag til at stadig nye norske artister når et stort publikum. Og det skal vi fortsette med.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Redaktør

Periskop

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev