FB event (1)

– Innspill fra sidelinja

Astrid Holen er prosjektleder i Den kulturelle skolesekken, og synes at de siste ukenes heftige debatter bekrefter inntrykket av norsk musikkliv som noe av et gubbevelde. Nettopp derfor er hun enig med Svein Bjørge om at nye folk og nye tanker bør få slippe til, før det hele vipper over i det rent parodiske.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Av Astrid Holen, prosjektleder, Den kulturelle skolesekken

Jo, da vi følger med i debatten, vi jentene og. Men nå er det snart bare så vidt. For den ene etter den andre dukker opp i Ballades spalter med mer eller mindre pompøse innlegg. Kanskje det er meg det er noe i veien med, men jeg blir altså mer og mer lattermild. Hvordan er det de ter seg, disse gutta?

For det er altså bare gutter som deltar, både i diskusjonen og det diskusjonene handler om. Her er Petter og Larry og Kai. Det er Svein og Sæmund og Jan. Og Asbjørn og Simen og Audun og Stein og Kjartan og Knut og Tore og Erik og Helge og Øyvind og Jørn og Bård Jørgen og Edvard og Magnar.

Ja, men det er jo helt fantastisk!

Hele greia minner mistenkelig om de siste ukers diskusjon om gubbevelde i politiske partier og kvotering i bedriftsstyrer. Hadde dette hatt litt mer enn den indre menighetens interesse, hadde dere vært parodiert både i Hallo i uken og i Nytt på Nytt. Garantert!

«Norsk musikkliv trenger absolutt ikke disse barrierene nå, vi trenger bruer. Og for å bygge de broene er det tvingende nødvendig at vi slipper til nye folk og nye tanker», skriver Svein Bjørge. Jeg kunne ikke være mer enig.

Mitt råd fra sidelinjen er: slipp jentene til, før Ansgar kommer og tar dere. Eller før dere tar helt av i selvhøytidelighet. Det kler dere ikke!

Det er ingen som vil danse med dere da.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.