FB event (1)

– Ikke jentedebatt

– Den siste tidens debatter handler ikke om «gutter mot jenter», mener Tonje Kaada, som er daglig leder i BRAK i denne kommentaren til Astrid Holen. Derimot handler diskusjonene etter hennes syn svært så mye om om en ny generasjon mot pampene, som verner opp om sine egne interesser.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Av Tonje Kaada, daglig leder, BRAK

Jeg er, som de fleste andre i min generasjon, er helt enig i at det trengs utskiftninger i deler av norsk musikkliv. Det finnes uten tvil en del «gubber» der ute som bør kjenne sin besøkelsestid, og skjønne at det er på tide å gi hatten videre. Både for sin egen del, og for norsk musikklivs del. Og selvfølgelig bør også jenter innta noen av de plassene som vi får håpe snart står ledige.

Men at Astrid Holen kjefter på gutta fordi det bare er gutta som deltar i debatten? Den skjønner jeg ikke helt. Dette handler ikke om gutter mot jenter. Det handler om en ny generasjon mot pampene. En ny generasjon musikkmedarbeidere som vil rydde opp i et musikkliv preget av gamle gubber med skylapper for annet enn å verne opp om sine egne interesser. Drit nå i om det er gutter eller jenter som tar diskusjonen. Jeg er bare sjeleglad for at den endelig blir tatt.

Faktum er at stadig flere jenter inntar viktige posisjoner i musikklivet. Jeg har selv, så lenge jeg har engasjert meg i musikkmiljøet, blitt behandlet seriøst på lik linje med gutta. Om jeg ikke har engasjert meg for å fjerne gamle gubber, så er det kun min egen feil, ikke de guttene som har engasjert seg!

Tonje Kaada
Daglig leder i BRAK

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.