Nils Heldal (foto: Øyvind Holen)

Heldal støtter Fiskviks fremstilling

Spellemannskandalen får stadig mer dramatisk omfang. I dag skriver Dagbladet at Svein Bjørge skal ha trukket seg fra IFPI-styret i protest mot at han ble verbalt filleristet under gårsdagens møte. Dette blir avvist av Nils Heldal i EMI, som også var til stede på møtet. Han sier også at det aldri var snakk om noen annonseboikott av FaroJournalen.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

EMIs direktør Nils Heldal understreker innledningsvis at han bare kan uttale seg på vegne av sitt eget selskap.

— Det skjedde ikke noen verbal filleristing på det møtet jeg var på, sier Heldal. IFPI-møtet ble avholdt i en behersket tone, selv om man var uenige.

Det var i forkant av IFPI-møtet sterke rykter om at en mulig annonseboikott av FaroJournalen skulle stå på dagsordenen. Dette avviser nå Heldal på det sterkeste.

— Det har aldri vært snakk om noen annonseboikott av et blad fordi vi ikke har likt journalistikken, og takk Gud for det. For da hadde vi vært i en helt annen tidsalder.

Heldal synes ellers at IFPI har blitt ganske uheldig fremstilt i media de siste dagene.

— IFPI er ikke noe hemmelig selskap som kan diktere medlemmene. IFPI kjøper heller ingen annonser, det er det plateselskapene som gjør. Og på vegne av EMI kan jeg garantere at vi aldri, og jeg understreker aldri, vil la være å annonsere i et bransjeblad fordi det skriver kritisk. Tvert om ønsker vi kritisk journalistikk velkommen.

Universals direktør Petter Singsaas er ny styreleder i IFPI.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.