Gry Bråtømyr, daglig leder i Norsk jazzforum (Foto: Niklas Lello/Norsk jazzforum)

Norsk jazzforum: Kulturfeltet frykter for fremtiden

Oppfordrer oppdragsgivere til å lete etter gode løsninger i samråd med musikerne.

Kalender

Glogerfestspillene: Klassisk fra dA til nÅ

28/01/2022 Kl. 18:00

Viken

Glogerfestspillene: Festkonsert

28/01/2022 Kl. 20:00

Viken

Glogerfestspillene: Med egne ord

28/01/2022 Kl. 09:30

Viken

Glogerfestspillene: Vox Humana

29/01/2022 Kl. 17:00

Viken

Torsdag 12. mars la regjeringen ned forbud mot alle kulturarrangementer for å hindre koronaspredning. – I denne situasjonen er det viktig at vi står sammen, er solidariske og forsøker å finne løsninger som begrenser inntektstapet for alle parter, sier daglig leder i Norsk jazzforum (Njf), Gry Bråtømyr, i denne saken, som først ble publisert på Jazzinorge.no.

Musikk- og kulturlivet står nå i en svært utfordrende situasjon. Det er i første omgang nedlagt totalforbud mot å avholde kulturarrangementer til og med 26. mars, men perioden kan bli forlenget. Flere arrangører har inntil videre avlyst konserter fram til påske, og Vossa Jazz som skulle arrangeres palmehelgen valgte i går å avlyse hele festivalen. Det er en uavklart situasjon for veldig mange parter, og mange i kulturfeltet frykter for fremtiden.

– Det er selvfølgelig svært viktig at alle følger påbud og anbefalinger fra myndighetene for å begrense koronasmitte. Men dette rammer kulturfeltet svært hardt. Det er full inntektsstopp for et felt som i utgangspunktet har en utfordrende økonomisk hverdag, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr.

– Ta vare på musikerne
Norsk jazzforum er bekymret for den sårbare gruppen av frilansmusikere som rammes hardt av korona-tiltakene.
– Vi må ta vare på musikerne. Mange i denne gruppen står uten sikkerhetsnett når en situasjon som dette inntreffer og oppdrag kanselleres, sier Bråtømyr, og legger til: – Vi vet at stengingen rammer arrangørene svært hardt, men vi oppfordrer de som er oppdragsgivere om å lete etter gode løsninger i samråd med musikerne. De bør for eksempel se på muligheter som utsettelse av konsert til en senere dato eller utbetaling av honorarer ved avlysning på kort varsel. Om en konsert utsettes kan om mulig et godt tiltak for musikerne være å få forskuddsbetalt deler av honoraret nå, sier Bråtømyr.

Norsk jazzforums ad hoc-tilskudd
Medlemmer av Norsk jazzforum som har fått ad hoc-tilskudd til konsert, turneer eller prosjekter, vil ikke få krav om tilbakebetaling om disse blir avlyst på grunn av korona-situasjonen.
– Vi vil strekke oss langt for å hjelpe våre medlemmer i denne akutte situasjonen, sier fagansvarlig Ragnhild Menes. – Norsk jazzforum vil fortsette med løpende ad hoc-behandling, og ber om at søkere orienterer om det er endringer i forbindelse med søknader som foreligger, som for eksempel endring av datoer, kanselleringer med mer.

Stillinger

Produsent

Foreningen Oslo Sinfonietta og Cikada

Produsent / Arrangementssjef

Grieg in Bergen Int Festival

Musikkfaglig medarbeider

Musikk I Skolen

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this