Fysiske formater holder stand i Storbritannia

Britene bruker dobbelt så mye penger på vinyl og cd som på strømmetjenester.

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

Salg av fysiske formater sto for 49 prosent av musikksalget i Storbritannia. Dette er kun en nedgang på 0,5 prosent sammenliknet med 2014. Det britiske markedet hadde en samlet vekst på 3,5 prosent i 2015, melder Music Business Worldwide.
Tallene fra Entertainment Retailers Association (ERA) viser at CDsalget kun falt med 3,7 prosent fra året før, og formatet hadde sitt beste salgsår på over et tiår. CD står fortsatt for 66 prosent av alle kjøpte album i landet. Singelsalget synker derimot mer, og står nå får kun halvparten så mye som inntektene fra strømmetjenester.
Abonnement på strømmetjenester tar stadig større markedsandeler, og hadde en vekst på 49 prosent. I sum brukte britene 468 milloner pund på strømmetjenester i fjor.
Den mer oppsiktsvekkende veksten er imidlertid å finne for Vinyl. Vinylsalget steg med hele 64 prosent i 2015. Bak tallene ligger det en oppgang fra salg av 1.3 millioner til 2.3 millioner plater.
For digital nedlastning ser det derimot ikke så lyst ut. Formatet har tilbakegang. Nedgangen fra 2014 er på 13,2 prosent. Dette kompenseres med veksten i strømmemarkedet som antas å gå forbi nedlastning i løpet av 2016 når et kommer til penger brukt på innspilt musikk.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Rådgiver kultur

Agder fylkeskommune

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev