Caroline Ailin (Foto: Waterfall Music)

Disse vant Musikkforleggerprisen

Fem priser ble delt ut tirsdag kveld.

Kalender

For andre året på rad har Musikkforleggerprisen blitt delt ut for å hedre norske komponister, låtskrivere og forlag sitt arbeid og resultater. Prisen retter fokus mot norske opphavspersoner som er skapere av låter og verk som har bemerket seg i året som har gått.
Bak prisen står foreningen Musikkforleggerne, foreningen for norske musikkforlag. Det ble utdelt priser i fem kategorier under utdelingen i Kulturkirken Jakob tirsdag 15. mars 2016.
Og her er vinnerne:
Årets verk, populærmusikk:
«Keep that letter safe» – Ingrid Helene Håvik – Propeller Music Publishing
Juryens uttalelse:
Som låtskriver og vokalist i Highasakite har Ingrid Helene Håvik gjort seg særdeles aktuell de siste årene. Verket «Keep that letter safe» ble kjent for det norske folk etter at det første minuttet var åpningsmelodien for TV-serien «Frikjent». Forventningene var store til om fortsettelsen ville innfri det begynnelsen lovet.
Juryen mener at verket har et filmatisk uttrykk med mystikk og kompleksitet. Lydbildet er veldig i tiden og er melodisk og harmonisk spennende, noe som skaper et verk med et fantasi-eggende og svært karakteristisk lydlandskap.
Årets verk, klassisk/samtidsmusikk:
«Dirty dancing» – Torstein Aagaard-Nilsen – Norsk Noteservice
Juryens uttalelse:
Torstein Aagaard-Nilsens verk viser håndverk på meget høyt nivå som gjennom dets lekenhet og letthet gir en overraskende og utfordrende effekt overfor lytteren. Han behersker dette formatet på en brilliant måte, og skriver ny, spennende musikk for blåsere som fenger unge musikere.
Disse kvalitetene har gjort at han er blitt en meget sentral skikkelse i korps og brass band miljøet, og med det har fått unge musikere interessert i å utforske ny musikk.
Årets Gjennombrudd:
Caroline Ailin – Waterfall Music
Juryens uttalelse:
Caroline Ailin har bemerket seg som låtskriver i 2015 gjennom hennes fine bruk av melodi og tekst med en spesiell teft for konsepter. Uttrykket og måten å jobbe på representerer en modig satsing.
Arbeidet har resultert i spennende samarbeid med aktuelle produsenter og andre låtskrivere over hele verden.
Året Opphavsperson:
Kristoffer Lo – Propeller Music Publishing
Juryens Uttalelse:
Med albumet «Savages» hvor Kristoffer Lo spiller sammen med 12 utvalgte musikere som sammen utgjør Trondheim Jazz Orchestra, gjorde han i 2015 seg bemerket som en særdeles allsidig komponist. Albumet er et sterkt personlig uttrykk med en absolutt kompromissløs tilnærming.
Med albumet og en opptreden på Øya mener juryen at Kristoffer Lo var en bemerkelsesverdig og spennende opphavsperson i 2015. Sterke følelser preger musikken, noe som viser at komponisten har noe å melde, også utover det musikalske.
Ærespris
Trond H.F. Kverno – Cantando Musikkforlag og Norsk Musikforlag
Juryens uttalelse:
Musikkforleggerprisens andre Ærespris blir gitt til en person som står meget sentralt i norsk kirkemusikk. Han begynte sin karriere innenfor musikkteori og ble i 1994 utnevnt som professor i kirkemusikk med kirkemusikk-komposisjon som fordypningsområde. I Norsk salmebok av 2013 er han representert med hele 52 verk og man finner han også i salmebøker i Sverige, Danmark, Finland, Island, Nederland og Tyskland. Årets Æresprisvinner vant også den første Musikkforleggerprisen i kategorien «årets verk, Klassisk/samtidsmusikk» i 2015.  Dette året fylte han 70 år, og som en av Norge og Nordens fremste komponister innenfor kirkemusikk er det en stor ære å annonsere at Musikkforleggerprisens Ærespris går til Trond H.F Kverno.
Juryen har bestått av Kate Havnevik (komponist, låtskriver og sanger), Håkon Berge (komponist), Gisle Kverndokk (komponist) og Jarle Savio (Strategic Marketing, Phonofile).

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Organist/ kantor/ menighetsmusiker

Kirkelig fellesråd i Bærum

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev