Uno Vesje drar til Carnegie Hall Foto: Camilla Storvollen

Norsk harpist debuterer i Carnegie Hall i påsken

Uno Vesje er den første norske harpisten til å debutere som solist i det prestisjefulle konserthuset i New York.

Kalender

Fagerborgfestspillene 2021 – Brytningstid

23/04/2021 Kl. 18:00

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Scott Henderson trio

18/03/2022 Kl. 19:00

Oslo

Femi Kuti

07/04/2022 Kl. 20:00

Oslo

Seks unge musikalske talenter fra Norge reiser over Atlanterhavet denne påsken for å spille i Carnegie Hall. Prosjektleder bak konserten er harpist og komponist Uno Vesje.
Vesje er den første norske harpisten til å debutere som solist i det prestisjefulle konserthuset i New York. Med seg har han sopran Margrethe Fredheim og den mannlige strykekvartetten Quartetto Testosteron, skriver Vesje i en pressemelding.
Uno Vesje (26) har mastergrad fra Norges Musikkhøyskole (NMH) i Oslo. Som frilansharpist spiller han med orkestre som KORK, Den Norske Opera og Ballett, Trondheim Symfoniorkester og Nordnorsk Opera og Symfoniorkester. Han har også vunnet diverse stipender og priser, deriblant Arve Tellefsens Musikkspris i 2010.
Margrethe Fredheim (28) har også tatt mastergrad ved NMH. Hun og Vesje gikk i samme klasse på NMH og de utvekslet også samtidig til Manhattan School of Music i New York City i 2012. Margrethe er nå solist i Erfurt Theatre i Tyskland, og har tidligere sunget i Universitetets Aula og operahuset i Kairo. I tillegg var hun finalist og prisvinner i Wilhelm Stenhammar internasjonale sangkonkurranse i 2014.
Quartetto Testosterone ble etablert av fire unge talenter fra NMH og Barratt Due musikkinstitutt, og har blant annet vunnet 1. prisen i Ungdommens musikkmesterskap i 2011. De har spilt på konsertscener som Den Norske Opera og Ballett, Oslo Konserthus og Universitetets Aula, og på festivaler som Oslo Quartet Series, Levende klassisk og Harmos.
På konserten i Carnegie Hall, Weill Recital Hall vil repertoaret, i tillegg til Vesje, bestå av de norske komponistene Grieg og Kvandal, samt den franske komponisten Ravel. På konserten vil det blant annet være urfremføring av Vesjes 2. harpekonsert OSLO(VE).
Konserten er sponset av Kulturrådet, Fond for utøvende kunstnere, Musikernes fellesorganisasjon.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Rektor

Rana kulturskole

Kantor/ kirkemusiker

Kongsberg kirkelige fellesråd

Arrangementsansvarlige

Nasjonal jazzscene

Dagleg leiar

Storfjord Kulturhus SA

Slagverkpedagog – 20 % fast stilling

Kulturskolen Rakkestad Kommune

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kulturskolerektor

Østre Toten kommune

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev