Pia Raug (DK)

Bredt internasjonalt oppbud på MICs musikkonferanse

I tillegg til å åpne MICs forestående konferanse «Beyond politics, market and media», vil kulturminister Valgerd Svarstad Haugland også holde et foredrag i den delen av konferansen som omhandler «The Politics of Music», forteller MIC-direktør Morten Walderhaug. Statsråden vil snakke om ulike kulturpolitiske strategier i en globalisert verden. Vi er veldig glade for at statsråden også vil bidra faglig på denne måten, sier Walderhaug.

Kalender

Lørdagsopera: Jussi i våre hjerter

02/03/2024 Kl. 18:00

Oslo

KvarTettPå 2024 – Ravelorama 

02/03/2024 Kl. 14:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

02/03/2024 Kl. 19:00

Oslo

— Tittel på Statsrådens innelegg vil være «Cultural Policies in a Globalized World», forteller MIC-direktør Morten Walderhaug.

Blant de nye navnene som har bekreftet at de kommer til konferansen, er den danske folkrockeren og visesangeren Pia Raug. Hun har en rekke tunge verv i dansk musikkliv og er blant annet president for CIAM, komponistenes Verdenskongress. Konferansen vil i tillegg presentere foredragsholdere fra Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, England, Frankrike, Østerrike og USA. Blant dem er BBC Proms- produsent og BBC Radio 3-konsertredaktør Edward Blakeman og The Wire-redaktør Rob Young, som begge vil holde foredrag under emneoverskriften «Music in media and the market».

— Da påmeldingsfristen enda ikke er utløpt kan ikke MIC gi noen fullstendig liste over deltagere, men så langt er det påmeldt deltagere fra hele Europa, i tillegg USA og Kina, sier Walderhaug.

Folk-rocker og visesanger Pia Raug er en kjent skikkelse i Danmarks musikk og kulturliv. Raug har, med 11 plateinnspillinger, egne bøker og bidrag til en rekke antologier om dansk og internasjonalt kulturliv, lenge vært en markant stemme i Danmark, både kunstnerisk og politisk.

Pia Raugs siste ordinære plateutgivelse kom ut i 1994. Raug har siden da brukt tiden på organisasjonsarbeid, blant annet for Nordisk Råds Musikpris, Kunstfondens Repræsentantskab, Statens Kunstfonds rytmiske tonekunstudvalg, og som president for CIAM, (Komponistenes Verdenskongress). Hun fungerer for tiden som styremedlem av Dansk Kunstnerråd for Danske Jazz- Beat og folkemusikautorer, Dansk Kunstnerråds Forretningsudvalg, Spillefilmrådet for Kontaktudvalget, Flygtningehjælpens Kulturudvalg for Dansk Kunstnerråd og som nestformann i styret for Den Anden Opera.

For nærmere informasjon og påmelding til MICs konferanse den 27. til 28 mai 2004, kan du klikke på denne lenken.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.