MP3

«Alltid»-kanalene tas av FM-båndet i 2006

NRK satser videre på DAB digitalradio, og flytter Alltid Klassisk, Alltid Nyheter og mpetre over på den nye plattformen. Overgangen vi skje gradvis i 2006 og 2007. Det bestemte NRKs styre i går.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Fra 2006/2007 sendes NRK Alltid Nyheter, NRK Alltid Klassisk og NRK mpetre bare på DAB digitalradio, i tillegg til NRK Alltid Folkemusikk, som allerede er en ren DAB-kanal. Samtidig utvides DAB-dekningen, slik at sendingene når 80 prosent av befolkningen. Det betyr at langt flere får tilgang til NRKs nisjekanaler enn i dag, og at hele landet får NRKs distriktssendinger på DAB digitalradio.

— Vi er glade for at vi nå har fått klarsignal for videre utbygging av DAB digitalradio. Allerede i dag kan 70 prosent av befolkningen høre DAB digitalradio, og vi ønsker at de som tar i bruk den nye teknologien skal få tilgang til flere riksdekkende NRK-kanaler enn FM kan tilby, sier konstituert radiosjef Øyvind Vasaasen.

Nye kanaler
— Istedenfor å bruke ressurser på dobbeldistribusjon på FM og DAB, ønsker vi å derfor å utvikle nye kanaler og nye tjenester i DAB digitalradionettet. FM kommer til å forsvinne om noen år, og NRK vil være en pådriver i denne utviklingen, sier Vasaasen.

Grunnen til at NRK nå kan gi gass i DAB digitalradio-utbyggingen, er at DAB-radioer nå er tilgjengelig i de fleste større elektro-forretninger. I tida som kommer vil utvalget bli større, samtidig som prisene vil synke.

For mer informasjon om DAB digitalradio, se www.nrk.no/dab

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev