Festivalsjefen, som gir seg etter at arbeidet med årets festival er avsluttet, går tilbake til full stilling som direktør og leder for Det Norske Kammerorkester.

Per Erik Kise Larsen Foto: Liv Øvland

Per Erik Kise Larsen gir seg som festivalsjef i Risør kammermusikkfest etter at arbeidet med årets festival er avsluttet . Han overtok rollen som festivalsjef etter Turid Birkeland høsten 2010, og har siden da jobbet sammen med de kunstneriske lederne Henning Kraggerud og Lars Anders Tomter.

Under Larsen har festivalen utvidet antall arrangementer gjennom sine seks festivaldager, samt gjort ulike organisatoriske grep for å strømlinjeforme driften. Han har også jobbet for et bredere spekter i det kunstneriske tilbudet, og utvidet dette med å integrere andre sjangre enn den klassiske i festivalens tilbud til publikum.

Bakgrunnen for at han nå velger å slutte er at en festival som dette krever usedvanlig mye arbeid og en kontinuerlig prosess rundt fornyelse og kunstnerisk kreativitet. I og med den delte rollen som direktør for Det Norske Kammerorkester og festivalsjef for Risør kammerfest, har nå den totale arbeidsmengden gjort at han i følge pressemelding mener det er riktig å konsentrere seg om ledelse av kun en av de to selvstendige institusjonene. Larsen går derfor tilbake til full stilling og fortsetter som direktør og leder for Det Norske Kammerorkester.

Styret vil nå diskutere festivalens fremtidige drift og ledelse, men årets festival går altså sin gang uten endringer.

Det tette administrative samarbeidet med mellom festivalen og Det Norske Kammerorkester vil ikke videreføres.

Tidligere i år ble det også klart at kunstnerisk leder for festivalen Henning Kaggerud slutter, også han etter 6 år i Risør Kammerfest

Publisert:

Del: