Risør Kammermusikkfest 2017 er avlyst

Kunstnerisk leder Lars Anders Tomter går og ny styreleder er satt inn.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Risør Kammermusikkfest 2017 er avlyst, kunstnerisk leder Lars Anders Tomter er løst fra sin rolle som kunstnerisk leder og Ragnhild Plesner erstatter Paul Rabl som styreleder i festivalen.
Det skriver styret i en pressemelding.
Risør Kammermusikkfest har vært i en kritisk situasjon det siste året etter at Det norske kammerorkester trakk seg ut av organiseringen av festivalen i vinter. Også Henning Kraggerud trakk seg som festivalens ene av to kunstneriske ledere, og gjorde at Lars Anders Tomter stod igjen alene.
Men nå skal også Tomter ut, og styret skriver at de «har valgt å avslutte hans engasjement som kunstnerisk leder». Tomter har vært med i festivalledelsen siden starten.
– Trenger mer tid
Ifølge pressemeldingen trenger festivalen «mer tid etter at den i det siste har mistet viktige nøkkelarbeidere».
– I tiden framover vil styret bygge opp ny stab og sammen med ny kunstnerisk leder og ny festivalsjef beslutte festivalens programprofil og størrelse fra 2018. En stor gruppe av frivillige medarbeidere blir med videre, skriver styret videre.
Stillingen som festivalsjef er lyst ut og neste festival skal først finne sted i 2018. Risør Kammermusikkfest ble startet i 1991.
Den nye styrelederen, Ragnhild Plesner, har hatt ulike oppgaver for festivalen siden starten i 1991. Hun er tidligere kulturjournalist i Aftenposten.
– Ganske trygg på at festivalen vil komme tilbake
Ordfører i Risør, Per Kr. Lunden (Ap) tror det blir en trist sommer neste år uten festivalen.
– Den nye styrelederen i kammermusikkfesten, Ragnhild Plesner, kontaktet meg. Jeg uttrykte at jeg syntes det var leit at festivalen nå må ha et sabbatsår, men sa samtidig at jeg har forståelse for at festivalen trenger noe tid for å områ seg med den situasjonen de er i. Jeg føler meg også ganske trygg på at festivalen vil komme tilbake, slik som det nye styret signaliserer, sier han til Aust-Agder Blad (betalingsmur).

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev