Pengene er en gave til Musikkorpsenes år 2018

Korpsentusiast og bystyremedlem i Oslo; Jørgen Foss Foto: Privat

Regjeringen ved Kulturdepartementet har vedtatt at 2018 offisielt er Musikkorpsenes år i Norge. Dette markerer både Norges Musikkorps Forbunds 100- årsjubileum og Forsvarsmusikkens 200-års jubileum.

I Oslo er det i underkant av 150 korps fordelt på skole-, voksen- og generasjonskorps. Med årets Oslobudsjett som ble vedtatt torsdag kom politikerne med en hyggelig overraskelse til byens korps.

– Som en takk ønsker dagens flertall i Oslo bystyre å vise hvor mye vi setter pris på musikken. Derfor gir vi et tilskudd på 10 000 til innkjøp av et instrument til alle byens organiserte musikkorps, totalt gir vi ut 1,5 millioner forteller Frode Jacobsen, leder av Oslo Arbeiderparti og finanskomiteen i en pressemelding. Han er selv en ivrig deltaker på loppemarkedet til Bøler og Nøklevann Musikkorps.

Oslo Bystyre gir i tillegg 500.000 kr til et prøveprosjekt som skal stimulere korps til å besøke eldre på institusjoner, omsorgshjem og boliger for eldre, slik at også de kan få oppleve gleden av barn og musikk.

– Korps gir gratiskonserter til byens innbyggere og glede i nærmiljøene – ikke minst på 17. mai da de gir landet verdens fineste nasjonaldagsfeiring, sier Jacobsen.

En annen som er glad er korpsentusiast og medlem av Oslo Bystyre, Jørgen Foss.

– Nå får jeg bare lyst til å ta frem trompeten! Jeg håper virkelig dette er til inspirasjon for alle andre folkevalgte her i landet! Oslo går foran og blir med på feiringa av korpsbevegelsen, som har gitt landet vårt så mye, gjennom så mange år. Det beste er at korpsenes storhetstid ikke ligger bak oss, men foran oss! Nå håper jeg resten av landets kommuner graver dypt ned i lommeboka og blir med å satse på felleskap og spilleglede, satser på korpsene vår, sier Foss i meldien.

Det største arrangementet i Oslo vil finne sted 28. april med arrangementet Kom og bli med!

Dette blir en dag med marsjoppvisning, premiere på en ny konsertproduksjon på Universitetsplassen med over 500 utøvere, konsert foran Stortinget med blant andre Marinemusikken og Wenche Myhre. Det hele avsluttes med en parade opp Karl Johans gate til Slottsplassen med nærmere 3 000 musikanter og drillere.

Publisert:

Del: