Alarmprisen 2007_collage

Alarmprisen legges ned

Alarmprisen startet i 2001 som et alternativ til Spellemann, og legger nå ned fordi det ikke er økonomisk forsvarlig å drive lenger.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Alarm mener de har for lite støttemidler, og trekker blant annet fram at de ikke har mottatt midler fra Norsk kulturråd. Kombinert med et støvsugd sponsormarked, velger Alarm å sette en stopp før organisasjonen påtar seg for mange kostnader.

— Det er en kontrollert avslutning, skriver Paal Ritter Schjerven, styreleder i Stiftelsen Alarm, i en pressemelding.

Alarm skulle gått av stabelen 21. november i år.

— Alarmprisen har holdt det gående i syv år uten egenkapital, og hatt en sunn men meget stram økonomi. Derfor ønsker Alarm å avslutte uten røde tall. Det er ikke bra om vi som driver dette lurer med oss våre greie leverandører og samarbeidspartnere ut på vidda om vi allerede vet at det blir uvær!, heter det videre fra Ritter-Schjerven.

Som en ideelt drevet, uavhengig og demokratisk pris har Alarmprisen siden starten i 2001 satt fokus på norsk populærmusikk. Både etablerte og nyetablerte kvalitetsartister har stått i sentrum, og hovedprisen, selve Alarmprisen, har gått til en artist eller et band på vei opp, heter det i pressemeldingen.

Blant tidligere Alarmprisvinnere finnes Motorpsycho, Turboneger, Briskeby, Sofian, madrugada, Annie, Ane Brun, Jaa9 & OnklP, Kim Hiorthøy, Ida Maria, Serena Maneesh, WE, Karin Park, Paperboys, Kaizers Orchestra, Röyksopp, Amulet og Satyricon.

Dette i følge en pressemelding.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev