Highasakite på Kongsberg Jazzfestival 2019

Undergrunnsrock på Jazid

Osloklubben Jazid starter tirsdag 19. juni konsertserien Confuzzed seks tirsdager framover – med fokus på indie, rock, synth og punk. Tanken er å tilby undergrunnsband en konsertscene utover sommeren.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Jazid er mest kjent for sin dyrking av klubbmusikken i alle farger og sjatteringer, men har hele tiden hatt øret vendt mot musikkjungelens andre underskoger. Jazz har alltid vært en viktig del av osloklubben, nå med jazzklubb hver søndag, og under årets Oslo Threebute-festival slapp flere gitarband opp på stedets lille scene. Nå tar Jazid det et skritt lengre – med norske undergrunnsband på scenen seks tirsdager framover.

Initiativtaker og arrangør er Anita Heli, trommeslager i The Pumps og bartender på Jazid. Confuzzed er et idealistisk konsept hvor grunntanken er å tilby fremadstormende undergrunnsband en konsertscene i sommerukene fremover.

Åpningskvelden 19. juni spiller Flux Deluze, Dive og Quincy. Førstnevnte fungerer for tiden som et enmannsorkester med elgitar og melodiøse vokallinjer i høysetet. Inspirasjonskilder er blant annet PJ Harvey, Jeff Buckley og David Bowie.

Trioen Dive spiller mørk, elektrisk og sensuell pop, og har tidligere spilt på Vega. Og Quincy er fire gutter med bakgrunn fra band som Mescaline Muslims, Motorpsycho, Slowburn og Magnetic Tapes. Bandet spiller repeterende, tung og bråkete drone-/støyrock, og stort sett er låtene improvisert. Paralleller kan trekkes til Hawkwind og Sonic Youth.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev