Xploding Plastix live

Suksess for Studentveka i Sogndal

Studentveka i Sogndal har alltid vært et av de kulturelle høydepunktene i regionen. Veka 2003 har likevel vært en suksess utenom det vanlige. I perioden 12. – 22. februar har studentene på Studenthuset meieriet presentert artister som Håkan Hellstrøm, De Lillos, Madrugada, Big Bang, The Sounds, Furia, Dadafon og Xploding Plastix, i tillegg til en rekke lokale artister og andre arrangementer, melder arrangørene.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

I et bygdesamfunn med 6600 innbyggere og med rett over 1400 heltidsstudenter man utrolig stolte over at det ikke bare er mulig å få til en slik imponerende line up, men at det også er mulig å tjene penger på arrangementet, skriver Studentveka videre. Pengene pløyes selvsagt tilbake til Studentsamfunnet og Meieriet, som i fjor ble kåret til landets nest beste konsertscene av Norgesnettet.

Det ble solgt billetter for 590 000 kroner, og de første 400 000 av salget skjedde i rushet da billettene ble lagt ut. Flere konserter forsvant så fort at folk som hadde stått i kø før åpningen ikke fikk billetter. Fjorårets billettsalg lå på 407 000 kroner.

Arrangørene er også fornøyde med at de litt smalere artistene ikke druknet blant de store. At Furia og The Sounds er på vei opp i første divisjon er en ting. At et smalt band som Xploding Plastix trekker hundrevis av mennesker som applauderer til lenge etter at bandet har flere ekstranumre å by på, er noe annet.

— Det eneste ankepunkt er vel at Sogndalsstudentenes tradisjonelle dansing på bordene i publokalet Labben, antok slike dimensjoner at taket ser noe redusert ut. Men det får man vel se på som investering i stemningsbygging, melder Tollef Ladehaug, som var en av bakmennene for årets festival.

— En annen kuriositet ved studentene i Sogndal er hvordan bingo har blitt så utrolig populært. Bingokongen Kjartan trekker hver fredag fulle hus i studentpuben Labben med bingoprosjektet sitt. Under veka trakk han smekkfulle hus hver dag, og det er mest de utadvendte, de hippe, de kule og de rocka som stiller opp.Er bingoen Satan i forkledning?

Du kan lese mer om Veka 2003 i Sogndal på disse sidene.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.