Slogstorm 2 2005 (Foto: Kristine Dufey)

Slogstorm om Inferno: – En fantastisk mulighet!

Med Inferno-festivalen for døren, står en ny håndfull demo-band foran sin kanskje aller første ”store” konsert. Ballade starter oppvarmingen til ”helvetes-uka” med en oppfølging av fjorårets nykommerband. Hvordan gikk konserten? Hva skjedde etterpå? Ble Inferno-scenen det springbrettet bandet hadde håpet på? Først ute er fiskerifylket Finnmarks mørkeste sønner Slogstorm, som har hatt et turbulent år siden sist vi snakket sammen.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Maia Drachensteen

[link id=60470 title=»Da Ballade snakket med Slogstorm for omtrent ett år siden«], var de fulle av forventning i forhold til sin kommende konsert på Inferno-festivalen 2005. Bassist Mortug forteller at bandet fremdeles har festivalen friskt i minne.

— Det å stå på samme plakat som Morbid Angel, Dissection og Candlemass har vi ikke klart å svelge den dag i dag. Flere av oss i bandet var nesten på gråten da Morbid Angel gikk på scenen, for å si det mildt.

At deres egen opptreden var tidlig på kvelden på den minste scenen, la ingen demper på spillegleden, husker Mortug.

— Det var en unik opplevelse. Noen av oss har vært på Inferno tidligere, bare det å få oppleve sine forbilder på scenen er stort. Når man selv har hatt muligheten til å stå på scenen under Inferno, sitter man bare igjen og bare tenker «Fytti helvete!». Det at det var så mange fremmøtte under konserten vår, var som et slag i trynet.

Det kan ikke beskrives bedre enn da Dauing sa: «Da jeg kom på scenen så jeg kun spotlighten. Da spotlighten ble slått av så jeg hvor jævlig mye folk det var. Er det mulig?!”. Vi ble rimelig positivt overasket!

— Det at flere i publikum faktisk så ut til å kjenne låtene våre var enda større. Det viser bare at et delvis ukjent band fra det ukjente nord faktisk kan klare skape et navn innen metalmiljøet! Dette var en fantastisk og unik mulighet vi absolutt unner alle «ukjente» band å oppleve!

Med sjangerpresse fra hele den vestlige verden til stede, håper man selvfølgelig også på gode anmeldelser. Slogstorm forteller at 90 % av tilbakemeldingene de fikk, var positive. Selv om ”helvete på havet”-metaforene ikke gikk hjem hos riktig alle.

— Jeg leste på en metalzine på nettet at en anmelder gikk etter 2-3 låter. Han var tydeligvis ikke helt fornøyd, men det kan vi leve med. Utenlandsk presse har nok ikke god nok kjennskap til nord-norsk fiskekultur, så de forsto nok ikke poenget med at Dauing stilte opp i oljehyre.

Men etter festivalen, hva skjedde da?

— Etter Inferno snakket manageren vår mye om turnering og spillejobber her og der med det ene og andre bandet. Det ble det selvfølgelig ikke noe av. For å si det sånn – vi har kuttet ut alt samarbeid med ham for lengst. Mannen var helt ute og ”trødde på jordet”. Han prøvde til og med få meg sparket ut av bandet av en eller annen syk grunn, men det nektet resten av bandet å godta.

— Han skal også – etter det vi har hørt – ha sagt at han kuttet samarbeidet med oss på grunn av at det var så mye tull med oss, men dette er bare vås. Han tok seg i alle fall jævlig godt betalt for ting han ikke gjorde. Med betalt tenker jeg på at han beholdt penger selv som var våre. I ettertid vet jeg om to andre band som har hatt problemer med samme person. Synd at det finnes slike utnyttere der ute. Så nå har vi valgt å ligge lavt og gjøre ting på egenhånd.

Etter manager-fiaskoen, gikk Slogstorm i studio.

— Vi spilte inn en ny demo i juni i fjor, men vi ble så misfornøyde med resultatet at vi valgte å ikke gi den ut. Nå er vi klare til å spille inn en ny demo. Så snart alt er på plass, sender vi demo til plateselskapene og knuser fansen med nytt låtmateriale! Forhåpentligvis egner denne demoen seg til en platekontrakt.

I etterpåklokskapens lys, dukker det ofte opp et par ting man ville gjort annerledes. Har Mortug og Slogstorm noen hete tips til årets demo-band?

— Hva skal man si? Vi fikk ingen råd før vi entret Inferno. Det er klart at det er en enorm opplevelse for nykommere å få spille under Inferno. Så spenningen, og kanskje nervøsiteten, er der. Men for all del, vær dere selv. Benytt sjangsen til å promotere bandet ordentlig. Ta med en haug av demoer/CDR og selg/del ut! Når dere står på Inferno-plakaten er naturligvis publikums nysgjerrighet der. Utnytt denne nysgjerrigheten! Vi var selvfølgelig helt tomme for demoer under Inferno. Dette var en latterlig situasjon for oss. Hadde vi hatt, hadde vi solgt som fy!

Til tross for noen humper i veien, har Slogstorm planene klare:

— Vi har skrevet en haug med nytt materiale som vi er fornøyd med. Vi skal også spille inn en musikkvideo. Mest for vår egen del, men også for å se hvordan vi vil fungere på TV-skjermen. Dauing og jeg skal også sette sammen en litt mer interessant og informativ hjemmeside. Den nåværende hjemmesidenvar bare noe skrot jeg satte sammen den tid jeg ikke var en del av bandet.

— Ellers er det vel bare det vanlige. Ut til havs for å ”dra småsei med nævvan”, drikke med Draugen og losse lik.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev