Immortal 2 2002

Program klart for Inferno

Slagkraftige størrelser som Immortal, Sodom og Suffocation fronter den syvende Infernofestivalen i Oslo. Blant nesten 30 hardtslående metallband finnes også mer eksotiske innslag, blant annet bestillingsverket Trinacria fra Rikskonsertene og japanske Sigh. Det blir også bransjeseminar og kongress under festivalen.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Av Bjørn Hammershaug

Tradisjonen tro foregår Infernofestivalen i påsken på Rockefeller/John Dee i Oslo. Med fulle hus (1500 publikummere hver dag) der over 30 % kommer utenfor landets grenser, en meget stor medieinteresse og variert program har Inferno blitt en av Europas mest sentrale metallfestivaler. Som Ballade meldte i forrige uke er festivalpassene allerede utsolgt, og det er bare en håndfull billetter igjen til torsdag 5. april.

Bestillingsverk og tilbakekomst

Blant prosjektene det nok stilles størst forventninger til på årets Inferno er Trinacria, som er intet mindre enn en verdenspremiere på et bestillingsverk fra Rikskonsertene. Bak dette mystiske navnet finner vi blant andre duoen Fe-mail og medlemmer fra metallbandet Enslaved.

Blant metallfansen er nok mange fornøyde med å få oppleve Immortal på en scene igjen. Bandet ble lagt på is i 2003 etter 13 suksessfulle år. Etter en solid pause har de bestemt seg for å entre slagmarken igjen, og det gjør de ved å spille noen få utvalgte konserter, blant annet på Inferno.

Andre hovednavn inkluderer Sodom, Suffocation, Brutal Truth og ikke minst de japanske legendene Sigh.

Prosjektkoordinator Heidi Remmen er naturlig nok fornøyd med årets program.

— Jeg må særlig trekke frem Immortal, som gjør sin første comeback-konsert på Inferno, og med et mulig unntak med Bergen, den eneste i Norge. De skal ellers spille på store festivaler rundt om i verden. Japanske Sihg er også et sterkt kultnavn i Norge, i kraft å være det første bandet som ble booket på Euronymus’ egen label Death Like Silence. Vi får fløyet de inn spesielt inn for Norge, så det blir en eksklusiv happening, lover Remmen til Ballade.

Dere har for lengst solgt ut alle passene – igjen. Hva er egentlig årsaken til Infernofestivalens suksess?

— Det tror jeg i første rekke er at publikum trives godt. Det er flust av utendørsfestivaler både i Norge og Europa, men ikke så mange klubbfestivaler. Vi kan tilby god komfort, blant annet med to festivalhotell, dessuten har vi nok bygget opp et godt merkenavn blant de interesserte.

Festivalhotellet Scandic Edderkoppen havnet i medienes søkelys da kjeden, eid av amerikanske Hilton, nektet en gruppe cubanske gjester innkvartering. Dette hevder Remmen nå er løst i minnelighet.

— Nå skal amerikanerne selge seg ut av Scandic, og la oss si det slik at vi har kommet til en grei enighet om denne saken sier Remmen.

Dere satser bevisst på den norske profilen, blant annet med å presentere to demoband hver kveld. Hvordan står det til med tilveksten i norsk metall?

— Den vil jeg si står sterkere enn noensinne. Det er en utrolig høy kvalitet på alle de nye bandene for tiden. En årsak til det kan være at flere reiser mer ut og skaffer seg større internasjonal erfaring.

IMC

Det blir også rom mer bransjeorienterte aktiviteter. For andre år på rad avholder Inferno og MFO musikkonferansen IMC (Inferno Music Conference), som henvender seg spesielt til agenter, plateselskap, bookingbyråer, designere og andre tilknyttet bransjen. Her blir det blant annet speed meeting, debatt og intervju med Anthrax/Nuclear Assualts Danny Lilker.

Prosjektarbeider i MFO og musiker Anders Odden uttalte for en tid siden til Ballade:

— Etter en meget vellykket tilstedeværelse og musikk konferanse på Inferno i 2006, er det en glede å fortsette samarbeidet. Med dette får Inferno et faglig innhold som en mer profesjonell musikkbransje trenger.

— Fjoråret var et prøveprosjekt, og det ble veldig godt mottatt, sier Heidi Remmen. – Vi har veldig mange internasjonale delegater, og når alle først er samlet fant vi det nyttig å like godt utnytte synergieffekten. I fjor var det hele 60 delegater på speed-meetingen, og det synes jeg er veldig bra.

Remmen sier at by:Larm ikke er en så nærliggende arena for Inferno, og at IMC er bygget mer etter modell av den finske og svenske Metal Expo.

Årets hovedtema handler om at så mange norske metallband er tilknyttet utenlandske management: – Nå vil vi gjerne se hvordan vi kan få disse tilbake til Norge, eller i hvert fall unngå å miste nye band i fremtiden, sier Remmen.

Gitarklinikk og opplevelser
I tillegg til alt dette blir det også en publikumskongress på nærliggende Sentum scene. Dette foregår på dagtid, og vil være åpent for publikum i alle aldre. Her vil det være blant annet kino, gitarklinikk – der publikum kan oppleve gitarister på nært hold, opplevelsestand, quiz og mye mer. Tilbudet er gratis for alle med festivalpass, og koster bare femtilappen for interesserte som ikke har skaffet et slik.

Artister i alfabetisk rekkefølge:
Anaal Nathrakh
Blood Tsunami
Brutal Truth
Dark Funeral
Dødheimsgard
Fatal Demeanor
God Dethroned
Ground Zero system
Hecate Enthroned
Immortal
Karkadan
Koldbrann
Legion of the damned
Lobotimized
Norwegian Metal Allstars
Moonspell
Paradigma
Primordial
Ravencult
Ressurected
Rotten Sound
Suffocation
Sabbat
Sigh
Sodom
Tiamat
Trinacria
Unspoken
Watain
Zyklon

Mer info om Inferno finner du her.

Stillinger

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev