She Said Destroy - Time Like Vines cover

She Said Destroy – Fra Inferno til London

She Said Destroy gikk av scenen til kraftige ovasjoner under Inferno 2005. Ett år senere er platekontrakten i havn og turnering planlagt utover våren. – Det siste året har vi opplevd å sitte igjen med en fortjeneste eller å få alle kostnader dekket etter noen konserter. Det er første gang. Likevel er det fortsatt i aller høyeste grad et underskuddsprosjekt å spille ekstremmetall, forteller vokalist og sjefsbrøler Ugmod.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Av Maia Drachensteen

[link id=60476 title=»Da vi forlot She Said Destroy«] rett før påskeharen tittet frem i fjor, var det stor optimisme å spore i Asker-bandet.. Men svarte Inferno-gigen til forventningene de hadde?

— Det var en strålende opplevelse å spille på Inferno i fjor. Dette var vår første konsert på John Dee, og vi var veldig positivt overrasket over effektiviteten og profesjonaliteten rundt hele opplegget. Vi regnet med å bli kastet ut på scenen og så revet av igjen etter konserten, men det skjedde ikke. Konserten var rett og slett en lite stressende og veldig behagelig opplevelse, forteller gitarist og sjefsbrøler Ugmod.

En halv chilensk årslønn
John Dee var breddfull av ivrige metallhuer da Asker-kvartetten entret scenen fredag. Og til tross for at navnet kanskje ikke sa folk så mye, var det god respons å spore blant de fremmøtte.

— Det var mange hevede halvlitersglass mellom låtene og en og annen rabiat headbanger foran scenen. Vi fikk mye bra feedback fra både norske og utenlandske festivalgjengere etter konserten. Blant annet var det veldig smigrende å få lovprisninger fra en chilener som hadde brukt en halv årslønn på å komme seg til Infernofestivalen og synes at vi var et av de beste bandene.

Det ble lite tid til å sammenligne notater med de andre artistene backstage, men bandet føler ikke at de ble tilsidesatt selv om de stod langt nede på plakaten.

— Vi møtte egentlig ikke noen andre band i kulissene som artister på Inferno, til det er den tildelte tiden bak scenen for liten – man møter derimot en haug med bandfolk bare ved gå ute blant publikum. Det var selvfølgelig fett å oppleve å stå på en scene hvor man har bevitnet mange fantastiske konserter selv.

— Utenom det helt åpenlyse forskjellene, som at headlinerne tjener mer på konserten, har full lydsjekk og mer tid tildelt på backstageområdet, så tror jeg det foregår veldig lite forskjellsbehandling på Inferno. Jeg fikk i hvertfall ikke inntrykk av det.

Få anmeldelser – men gode resultater
Til tross for mye oppmerksomhet under påskehelgen, har det vært stille fra pressen etter at forsterkerne ble båret av scenene i fjor. Men Ugmod tror ikke det har lagt en demper på utviklingen deres og planene videre.

— Jeg har sett så mye som to anmeldelser av konserten vår på websider. Ellers fikk vi ingen omtale. Sjangerpressen fokuserer mest på de store navnene. Likevel var denne konserten viktig for at vi skulle få vist oss frem for et større publikum enn tidligere. Metalentusiaster og pressefolk har merket seg navnet vårt tross i manglende omtale av konserten.

Platekontrakt er gjerne ”den hellige gral” for usignerte band. She Said Destroy var langt på vei allerede før Inferno 2005.

— Vi har signert kontrakt med Nocturnal Art Productions/Candlelight Records. Vi var allerede i gang med forhandlinger rundt Inferno, så dette er ikke et resultat av denne spillejobben. Albumet vårt, ”Time Like Vines”, ble spilt inn hos vår lydguru Marius Strand i løpet av september-november i fjor. Skiva slippes i Europa 10. og i USA 18.april. Siden release sammenfaller med årets Infernofestival har vi valgt å holde releaseparty på Elm Street i Oslo 12. april, altså dagen før festivalen.

Mer enn Inferno
Men hvor mye av æren skal man tillegge Inferno-gigen? Ugmod tror bildet er mer sammensatt:

— Det har blitt noe enklere å booke spillejobber enn før vår opptreden på Inferno, og selv om Inferno har spilt en rolle i dette vil jeg tro at vårt eget grundige promoarbeid, nettverksbygging og at vi nå snart kommer med plate er viktigere enn å ha hatt navnet på Infernoplakaten. Det strømmer inn med intervjuer om dagen, og det siste året har vi opplevd å sitte igjen med en fortjeneste eller å få alle kostnader dekket etter noen konserter. Det er første gang. Likevel er det fortsatt i aller høyeste grad et underskuddsprosjekt å spille ekstremmetall.

Med Inferno-konserten under beltet, og etterpåklokskapens fortrinn – har dere noen gode råd til årets nykommere?

— Varm opp godt, ikke stress og nyt de 30 minuttene på scenen. Pass på å snakke med så mange som mulig etter konserten. nettverkbygging er et must om man skal komme seg noen vei i dagens bandjungel, sier Ugmod.

Det sies at størstedelen av jobben i et band bør gjøres nettopp fra konsertscenene. Hvor kan man regne med å finne She Said Destroy i månedene fremover?

— Vi satser på være et aktivt liveband i kjølvannet av plateslippet. Foreløpig er kun en håndfull konserter booket for året. Blant annet skal vi spille med Zyklon på Underworld i London 12. mai. Jeg var selv på en konsert på Camden Underworld som 16-åring, så det blir tøft å komme tilbake igjen og stå på scenen der 9 år senere. Målet vårt for det kommende året er å turnere Europa enten på egenhånd eller som supportband for et større band, avslutter Ugmod.

Stillinger

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev