She Said Destroy 2005 (Foto: Tax Caruha)

Infernospesial: She Said Destroy – tett og brutalt metallmaskineri

– Fuck påske! Ferien er allerede døpt om til Infernoferien i våre hoder! Dette friske sitatet kommer fra Asker-bandet She Said Destroy, som er et av demobandene som får muligheten til å vise seg frem under Infernofestivalen. – Å få spille på Inferno er utrolig fett og helt klart et viktig steg opp for oss, dette er en prestisjekonsert for et demoband. Inferno trekker flust med pressefolk og utenlandske metallfans, og har blitt en høytid for de fleste som bryr seg om sjangeren i Norge, sier SSD-vokalist og gitarist Ugmod til Ballade. Til tross for begrenset fartstid spiller SSD tett og kompetent hybridmetall med et utall av referanser. De kan fort bli en av festivalens hyggeligste overraskelser.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Maia Drachensteen

— Ideen bak SSD er å skape ekstremmetall som ikke er bundet av sjangerbegrensinger, sier vokalist og gitarist Ugmod til Ballade. She Said Destroy (heretter SSD, red.anm.) har latt seg insiprere av storheter som Swans, Death, Jesus Lizard, Godflesh og Emperor – men vil gjerne unngå flinkis-merkelappen.

Ikke et flinkis-band
— Selv om vi noen ganger tar i bruk forholdsvis teknisk avanserte partier i låtene er vi ikke et av disse nye flinkisbandene som absolutt skal ha så mange temposkifter og kordprogresjoner i hver låt at man får epileptisk anfall av å høre på musikken. Vi liker å tyne oss selv musikalsk og skrive metallåter som har alt, men uten at det går utover stemningen. Tung groove, frenetiske blasts, fete melodier og støyende støy, skal være vårt varemerke, sier Ugmod.

Historien om SSD startet ved årtusenskiftet, da Ventilator (trommer), Bruce (gitar) ogUgmod oppdaget at de hadde sammenfallende musikalske visjoner.

— Vi ville lage kvass ekstremmetall med en uforutsigbar vri. Ace kom inn i bildet i 2001 da SSDs originale bassist Tax Caruha, som fortsatt er tegner, designer og fotograf for bandet, valgte å kaste inn håndkleet til fordel for en karriere i militæret. Siden da har bemanningen vært stabil og SSD har utviklet seg til å bli et tett og brutalt metalmaskineri, reklamerer Ugmod.

Turisme og annet ræl
De færreste som har vært på en metallkonsert kan gjengi tekstene etter hukommelsen – selv om volumet ofte står på 11. Har man ikke tyvlest i omslaget, er det ofte vanskelig å vite hva man skal brøle når refrenget kommer. SSD er intet unntak, og ikke har de noe omslag å fordype seg i heller. Da er det ofte like greit å spørre tekstforfatteren.

— Tekstene er det utelukkende jeg som skriver og de er basert på tanker jeg gjør meg om det meste, forklarer Ugmod. – Her trekkes menneskehetens fremferd gjennom historien, mytologi, sykdom, katastrofer, turisme, kjærlighet, angst, depresjon og annet ræl sammen til en herlig smørje. Men musikken er definitivt det viktigste i SSD – vi har ikke noe spesielt budskap vi ønsker å fremme. Men tekstene er ikke bare er tomme ord – de har en stor betydning for meg og synges alltid med hengivenhet, bedyrer Ugmod.

Alltid hundre prosent
SSD er vel det mest profilerte bandet på Infernos debutantmeny. Til tross for begrenset fartstid, har de rukket å gi ut tre demoer pluss en utgivelse med live-klipp, og gjort konserter både i Norge og utlandet.

— Vi har kun gjort små klubbkonserter og trives veldig godt med det! Gigene vi gjorde i utlandet fant sted i Nederland i fjor sommer, hvor vi spilte på et par mindre klubber samme helgen som Dynamo-festivalen gikk av stabelen. Når det gjelder gigs vi selv har digget å gjøre så står to av våre nylig avholdte konserter på henholdsvis Betong i Oslo i januar og Garage i Bergen sist helg helt klart fram som favoritter, forteller Ugmod, samtidig som han repeterer en gammel lekse bandet lever etter:

–Alle konsertene våre er like viktige! Kommer det folk for å sjekke oss ut, må vi gi alt og overbevise uansett om det er 3 eller 300 som dukker opp. Hvis vi har vunnet over en ny person på en kveld er det en seier.

Armageddon, Anyone?
Bandets lydbilde slik det fremstår i dag, begynte for alvor å ta form på demoutgivelsen ”Armageddon, Anyone?”. Da de tre sporene nådde den internasjonale sjangerpressen, begynte snøballen så smått å rulle.

— Vi merker stadig en utvikling i våre egne spilleevner og lager låter deretter. Det nyere materialet fra 2004 og 2005 er milevis unna låtene som først begynte å sirkulere i metallkretser i 2003. Etter at vi begynte å spre «Armageddon, Anyone?» i fjor sommer, skjønte vi at vi virkelig hadde gjort noe riktig. Interessen for bandet økte raskt, det siste året har vi fått gode omtaler i tyske og engelske Metal Hammer, Scream Magazine, Monster Magazine og websider som heavymetal.no og vampire-magazine.com.Demoen har også vekket interessen hos noen labels, så det siste året har ambisjonene om å ikke være et evig garasjeband virkelig begynt å gjøre seg gjeldende. Vi er her for å gi jernet og markere oss både live og på plate, lover SSD-vokalisten.

Infernalsk kvantesprang
Første anledning til å gjøre ord til handling får bandet på Infernofestivalen. Ugmod legger ikke skjul på at dette er et kvantesprang for en gjeng som har til gode å stikke en fullengdes utgivelse under beltet:

— Dette er en prestisjekonsert for et demoband. Inferno trekker flust med pressefolk og utenlandske metallfans, og har blitt en høytid for de fleste som bryr seg om sjangeren i Norge. Å få spille på Inferno er utrolig fett og helt klart et viktig steg opp for SSD – det er en bekreftelse på at vi lager kvalitetsmusikk som er verdt å få spredt til metallmassene verden over. Fuck påske! Ferien er allerede døpt om til Infernoferien i våre hoder!

Når som helst, hvor som helst
Men det er også et liv etter påskehelgen. For SSD vil sommeren forhåpentligvis by på flere konsertopplevelser og kanskje til og med en platekontrakt?

— Våre planer i år er å skrive flere låter og spille så mange konserter som mulig – vi ønsker å bli et av de råeste livebandene innen norsk metal. Vi spiller når som helst og hvor som helst, koste
hva det koste må – vi elsker å stå på scenen!

She Said Destroy er allerede i samtale med et par selskaper om platekontrakt.

– Hvis dette går i boks, legger vi konsertene til side for en kort stund for å fullføre arbeidet med låtene som skal bli vårt debutalbum. Forhåpentligvis spiller vi inn vår første ordentlige skive i løpet av året, avslutter Ugmod.

Mer informasjon om She Said Destroy er å finne på hjemmesiden deres, http://shesaiddestroy.norge.cc

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev