Terrorizer-forside jan. 2005

Inferno slipper programmet – Maniac snakker eksklusivt med Ballade

Hele metall-Norges svarte påskefest, Infernofestivalen, slår i år til for femte gang, men først blir det slippfest på John Dee i Oslo 29. januar, der hele årets program vil avsløres. Festivalen, som allerede er på god vei til å bli utsolgt, frister med coverbandene Hammerheart og Bombers, som er spekket med solide norske metall-navn. Inferno-artister pryder også hele forsiden av det engelske sjanger-bladet Terrorizer, i forbindelse med Infernos minifestival i London denne måneden.

Kalender

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

05/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

08/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

19/08/2021 Kl. 18.00

Oslo

Av Knut Steen

Infernofestivalens lille utenlandsflirt har altså ikke gått upåektet hen – denne måneden slår det engelske metall-bladet Terrorizer på stortromma, og dediserer hele forsiden til Inferno og de norske artistene som skal spille i London den 28. januar. Konserten med Arctuturus, Enslaved, Madder Mortem og Grimfist er for legnst utsolgt, og arrangørene melder om tilreisende fra hele den vestlige halvkule.

Men selve festivalen vil fremdeles finne sted i Norge, på samme sted som alltid, nemlig Rockefeller og John Dee. Hvem som kommer til å sørge for underholdningen i påskehelgen blir avslørt først under London-konserten den 28., og siden på John Dee-slippfesten den 29. januar.

Underholdningen denne kvelden kommer de to svært habile coverbandene Hammerheart og Bombers til å stå for. Hammerheart spiller låter fra band som Venom, Bathory og Celtic Frost, og består av Billy Messiah (ex Mayhem, Cockroach Clan), Frost (Satyricon, 1349), Akke (Crest of Darkness, Cockroach Clan) og Fozzy (Zane), mens Bombers -The ultimate Motörhead tribute! består av Abbath (ex Immortal), Tore Bratseth (ex Old Funeral) og Pez (PunishmentPark/JEF). I tillegg vil DJ Nebel ( som stiller med 100% Slayer-garanti) snurre plater mellom slagene.

Ellers har vel de fleste fått med seg at Mayhem har byttet vokalist – Maniac, som igjennom mange år har frontet det legendariske svartmetallbandet, har trukket seg tilbake fra en bloddryppende vokalistkarriere. Ny-gammel vokalist er Atilla Csihar, som er mest kjent fra Tormentor og senere Aborym. Csihar var vokalist på Mayhems 1994- plate De Mysteriis Dom Sathanas.

— Jeg ville gjerne ha mer tid til familen, det er hovedgrunnen. Det er vanskelig å kombinere to barn med stadige turneer på flere uker av gangen, sier Maniac til Ballade i dag.

Men selv om tiden i Norges kanskje mest sagnomsuste band er over, kommer ikke Maniac til å forlate musikken.

— Punkbandet mitt, Bomberos, fortsetter i beste velgående, og det er heller ikke usannsynlig at jeg kommer til å fortsette med metall i en eller annen form, kan Maniac fortelle.

Maniac har hittil avslått alle forespørsler om intervjuer fra dags- og magasinpresse i inn- og utland, men har innvilget Ballade et eksklusivt portrettintervju om hans mildest talt turbulente liv med Mayhem. Detaljer om dette og mye mer vil Ballade komme tilbake til – trolig i løpet av neste uke.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev