Tellusalie på Månefestivalen 2003

Neste års festivalgulrøtter

Quartfestivalen, Øya og Infernofestivalen har alle kunngjort sine første bookinger til neste års festival. Av norske artister på Quart kan man nevne The Beautiful People, Madder Mortem, Beezewax og Skambankt. Inferno har foreløpig bare gått ut med to navn; Mantas og norske Arctutus. På Øyafestivalen spiller Satyricon, Annie, Christer Knutsen og Animal Alpha.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Knut Steen

Quarts Toffen Gunnufsen har jobbet intensivt med booking de siste månedene, og har endelig lykkes med å hente inn et band Quart har siklet på lenge, nemlig Foo Fighters.

Ny-punkerne i Green Day kommer også, noe som sikkert vil glede de yngre festivalgjengerne. Av norske bookinger nevner Gunnufsen en lang rekke interessante artister fra mange grener av poprocken:

Kaizers-assosierte punkrockerne i Skambankt, den Fredrikstadsbaserte indie-trioen Tellusalie, det Silverproduserte The Beautiful People, fuzzpoperne Beezewax og vestkystrockerne Bite fra Stord kommer alle til Kristiansand denne sommeren. Metallscenen representeres foreløpig av Madder Mortem og Manes.

Mer Metall blir det på årets Infernofestival, som sedvanlig går av stabelen i påskehelgen. Foreløpig er bare to band annonsert, men tospannet Mantas og Arcturus har tydeligvis vært en effektiv gulrot – alle festivalens 150 tredagerspass til 666 kr ble revet bort på under to timer, senere har hele 30% av alle festivalbillettene forsvunnet.

For de som ikke hadde mulighet til å besøke festivalene Southern Discomfort i Kristiansand eller Hole In The Sky i Bergen, vil dette bli første møte med Arcturus nye vokalist, Øyvind Hægeland, som også er kjent fra Spiral Architect. Mangeårig vokalist og låtskriver Kristoffer Rygg forlot bandet i 2003. Mantas frontes forresten av ex-Venom gitarist Jeff Dunn, for de som er interesserte i slikt.

Også Øyafestivalen, som trekker stadig flere festivalgjengere til Oslos middelalderpark hver sommer, har annonsert et par navn. Satyricon skulle være kjent for de fleste. Da albumet «Volcano» ble utgitt på Capitol Records, og låta «Fuel for Hatred» ble spilt titt og ofte på Petre ble svartmetallerne allemannseie til tross for sin genre. Annie kommer også til Øya. Med radiosingelen «Chewing Gum» og fullengderen «Anniemal» har damen fra Bergen oppnådd gode kritikker og habilt platesalg for sin svært tilgjengelige elektropop.

Animal Alpha er rock-nykommerne som vant rocketurneringen Fight Club 2004, også de kommer til Øya i 2005. siste navn på Øyafestivalens liste så langt er Stavangermannen Christer Knutsen. Gitaristen og låtskriveren har spilt med Thomas Dybdahl, hyllet Johnny Cash på den norske liveskiva We Walk The Line. Hans debutplate «Would You Please Welcome», hvor store deler av Stavangers musikkmiljø bidrar, kommer 27. januar.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev