© Helge Brekke

NOPA og NKF lanserer festivalen #spillnorsk

Festivalen skal i første omgang holdes i Alta, Risør, Gildeskål og Ål.

Kalender

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Knut Vaage: multiMORF remix vol 1

26/09/2020 Kl. 20:00

Vestland

Ghazal- og qawwali-kveld

26/09/2020 Kl. 18:00

Oslo

Høstlandskap

26/09/2020 Kl. 16:00

Oslo

#spillnorsk er komponistenes og tekstforfatternes egen festival, og er et samarbeid mellom NOPA og Norsk Komponistforening.

Festivalen lanseres for første gang 6.-19. november, og skal bringe konsertopplevelser til hele landet. #spillnorsk skal vise bredden i norsk musikk, og vil inneholde alt fra pop og rock til kunstmusikk.

– Vi startet #spillnorsk, fordi vi vil trekke fram alle de dyktige komponistene, tekstforfattere og utøverne vi har i Norge, sier Ingrid Kindem, styreleder i NOPA i en pressemelding.

Målet skal være å både få vist frem at det skapes musikk over hele landet, og inspirere til å dele og skape ny musikk. I tillegg har initiativtakerne et ønske om at festivalen skal fremme og sikre mangfoldet i musikklivet og knytte sammen generasjoner, samt etablere nye arenaer for samarbeid.

Les også: Foreslår fond for å få ny musikk på radio

– Musikk skapes ofte av låtskrivere, komponister og musikere i kommunen der DU bor, og ikke langt borte. Vi vil at flere skal bli nysgjerrige på alt som skapes rundt dem og vi vil at de skal ta det i bruk i sitt miljø, sier Jørgen Karlstrøm, styreleder i NKF i meldingen.
 
Festivalen skal også være forankret i et lokalt, regionalt og nasjonalt samarbeid, og NOPA og NKF samarbeider for den første festivalen med kommunene Alta, Risør, Gildeskål og Ål. Les programmet her.

#Spill norsk henter inspirasjon fra Spil Dansk Ugen, en dansk festival som samler hele landet.

Foreningen Ballade er eier og utgiver av redaksjonelt uavhengige Ballade.no. Pr i dag er NOPA, NKF, MFO og NMFF medlemmer i Foreningen Ballade.

Stillinger

Direktør

Fond for utøvende kunstnere

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev