Håkon Moslet_back_07

P3 endrer sendeskjema

Harald Are Lund kuttes ned, Lydverket reduseres, Olle Abstract og Tinnitus tas av.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Radionestor Harald Are Lunds tid på NRK P3 kuttes fra 2009 ned til én sending. Ut forsvinner den tradisjonsrike tretimers lange torsdagssendingen. Det musikkhistoriske programmet Lund har med WE-vokalist Thomas Felberg på mandager mellom 20 og 22 blir værende.

Lund har fått tilbud om en sending i prime time på NRK P2, erklærer P3-sjef Håkon Moslet.

Lund sier til Dagbladet at hvis det smale kulturinnholdet blir skjøvet lenger og lenger ut på sidelinja og NRK blir for rund i kantene forsvinner litt av lisensgrunnlaget.

— Skal man oppfylle kravene om allmennkringkasting må man gå i bredden, sier han.

— Harald fortsetter jo med sitt faste mandagsprogram her på P3, dessuten har han fått tilbud om en times sending i prime time på P2. Vi er veldig stolte av Harald her i NRK, han står for noe unikt og er en kulturell formidler i særklasse. Harald Are Lund tas på ingen måte av lufta som det gikk frem av Dagbladets artikkel, presiserer Moslet.

Støtteerklæringer

Dagbladet publiserte en artikkel søndag med tittelen ”P3 tar Harald Are Lund av lufta” som mange lesere åpenbart har tolket dit hen at Lund skal tas helt av P3s sendeplan. Det har ført til opprettelse av en egen Facebook-gruppe til støtte for Lund, samt flere kritiske feedback-meldinger på Dagbladets sider og andre nettsider.

Smuglesning.no har startet en underskriftskampanje under tittelen «PeTregate«, som oppforder Håkon Moslet til å tenke seg om.

Lund bekrefter overfor Dagbladet at han har fått et tilbud fra P2.

— Men det er jo en timeslang sending kontra de 3 timene jeg hadde før, og mellom 14-15 som ikke akkurat er det tidspunktet mine faste lyttere har anledning til å følge med på. Kanskje de syntes jeg er litt for gammel.

— Vi får se hvor lenge jeg gidder å holde på, sier Harald Are Lund til Dagbladet.

Hvis han takker ja til P2-slot’en er den totale tiden på luften for Lund redusert fra fem til tre timer.

Abstract av

DJ Olle Abstracts lørdagssendinger tas av lufta fra 2009, og skal erstattes av et nytt DJ-program. Olle Abstract har snurret dansbare beats og rytmer på lørdager i P3 siden 1993, og det blir altså ikke et sekstende år for DJen.

Hard rock/metal-programmet Tinnitus tas av P3 etter at det så dagens lys i 2005. Lydverket går fra to til én times varighet, men vil sende fire ganger i uka.

Sexualopplysningsprogrammet Juntafil skal fra 2009 sendes fem ganger i uka. Samtidig skal Urørt bli ”et fortettet” to-timersprogram” hver uke. Urørt skal samtidig frontes mer aktivt i andre program.

P3 åpner også opp for en uformatert flate på dagtid. Denne skal ledes av Totto Mjelde fra Pyro og trommeslager Tarjei Strøm fra Ralph Myerz & The Jack Herren Band.

— P3 har en sterk tradisjon for fornyelse. Egentlig har kanalen vært i kontinuerlig fornyelse siden den så dagens lys for litt over 15 år siden. Det har vært en forutsetning for P3 har klart å holde på sin sterke posisjon. Det er noe av det som gjør P3 til P3, sier Håkon Moslet til P3-nett.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev