Oslo Synthfestival 2004

Oslo Synthfestival 2004: Utvidet, vital og med egen buss

Årets utgave av Oslo Synth Festival – som er den 6. i rekken – byr på to utenlandske headlinere og ni norske band. Evenementet finner sted på Fabrikken i Oslo 13.november. I tillegg vil det være en klubbkveld på utestedet Kraftverk fredag 12.november, hvor forskjellige DJs vil spille synthmusikk i alle avskygninger til den tidlige morgen.I tillegg har de egen busstjeneste som skal bringe publikum fra Sverige til Oslo. – Vi er nå landets største elektroniske festival, sier presseansvarlig Lise Viken.

Kalender

Høstscena, Ålesund Teaterfestival

29/09/2021 Kl. 12.00

Møre og Romsdal

Operapub på Røverstaden

29/09/2021 Kl. 19:00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

29/09/2021 Kl. 18.00

Oslo

Av Kyrre Tromm Lindvig

Oslo Synthfestival sparker i år festen i gang med klubbkveld fredag 12. november på Kraftverk i Oslo. Konsertene finner sted lørdag 13. november på Fabrikken, Oslo, og i år som tidligere vil denne kvelden by på en solid miks av band, DJs, kunst og performance.

Årets headlinere er Namnambulu og In Strict Confidence, mens de norske bandene man kan oppleve er Ali Baba, Konfront, KjøttQvarna, Act of Confidence, Event Horizon, ParaNova, Red 7, The Machines og Bitch Cassidy.

Kort om bandene, sakset fra OSFs egen presentasjon

Namnambulu består av Henrik Iversen og Vasi Vallis, og ble oppdaget av ingen ringere enn Ronan Harris fra VNV Nation. Henrik er ansvarlig for tekst og vokal i NNB, mens Vasi komponerer låtene til bandet. All låtskrivning fra første idé til arrangement og produksjon ligger i hans hender, og han gjør også remixer for andre band.

In Strict Confidence slapp sin første utgivelse (en kassett gitt ut av bandet selv) i -92, og hadde sin første live-opptreden i kjølvannet av denne. Et par år senere, fikk de platekontrakt med selskapet Zoth Ommog og slapp skiva «Cryogenix» som ble utsolgt i løpet av den første uka. De brøt med selskapet i -99, og gjorde samme år sin første turné i USA sammen med Das Ich. Året etter ble de signet på nytt selskap, Bloodline, og slapp sitt tredje album, Love Kills» som gikk til første plass på den tyske alternative hitlisten (DAC). Vesper, en av grunnleggerne av ISC ble ved samme tid gjenforent med bandet, og etter å ha vært en liten tur innom labelen Minuswelt Records er de i dag på Metropolis Records.

Ali Baba er et elektro-etnisk synthsirkus med røtter i Norge, base i England og sound fra det fjerne østen. Men det er mer enn kameler og snabeltøfler i vente. De spiller suggererende og leken elektronika med stor detaljrikdom. Duoen har et særpreget sound som varieres i stor skala.

Konfront er et tremanns-orkester som bestreber seg på å bringe inn i musikken en stilfull undergang; blindt og rettferdig sønderrivende.

Kjøttqvarna er Anders Eriksen, Andreas Rønning og Magnhild Skjerve, tre artister fra sterkt varierende musikalsk bakgrunn som har funnet et felles språk i hard elektronika og industri. Konseptet har i utgangspunktet vært å samle musikalske referanser i en konsis form hvor hovedelementet er EBM, men vekten er myk nok til å vende i uventede retninger uten å bryte formen

Act of Confidence (AOC) ble startet som et samarbeidsprosjekt våren 2000 av Alexander Coucheron Jarl og Hugo Andersen. De hadde oppdaget den hardere norske elektroniske scene og med det den musikalske retning som best inkorporerte deres forskjellige musikalske preferanser, eksempelvis industrial og goatrance/techno.

Event horizon har eksistert i over 10 år, det ble startet av Ståle Solem i begynnelsen av 90 tallet. Da var eneste lydkilde en Atari Falcon 030 med en tracker. Konseptet med Event Horizon har siden den gang og er ennå massiv melankolsk industri elektro (med noen dråper metall)

ParaNova er et enmannsprosjekt skapt av Bariuz (Bjørn M. Borg). Inspirert av sanseinntrykk, drømmer og følelser, frembringer ParaNova en krysning av electronica og drivende trance med innslag av vokal. Musikken er melodiøs og episk med et massivt lydbilde. Svevende, men rytmisk og variert.

Red 7 startet som et enmannsprosjekt med Lorry Kristiansen, og hans synther og computere. Etterhvert har prosjektet inkludert både trommer(elektriske), gitarer og vokaler. Inspirasjonen er hentet fra old school – ebm og industriell rock

Den oslobaserte elektropop duoen The Machines består av Bo Valentin og Halvard Haldorsen. Til tross for ulik musikalsk bakgrunn har de funnet en felles platform i elektropopen, hvor synthezisere og computere utgjør fundamentet i musikken. Målet er å lage elektronisk popmusikk som spenner fra det lyse og glade til det mørkere, mer humørsyke, men alltid med et melodisk hjerte.

Bitch Cassidy (tidligere The Pony Star Project) er en trondheimsbasert trio, bestående av Andreas Kjerkol Elvenes (vokal), Eivind Brønstad (gitar) og Svein Segtnan (synth) Musikken velger bandet selv å kalle «depressiv disco», andre karakteristika er dyster synthbasert sentralrock.

Oslo Synthfestival kan ellers skilte med sitt eget bussopplegg, som kan bringe de synth-hungrige horder over grensen til Norge.

Festivalbussen.com kommer til å sette opp busser fra Stockholm, Malmø, Gøteborg, Halmstad, Uddevalla, Varberg, Västerås, Örebro, Karlstad og Helsingborg. Bussene har holdeplasser mange steder på veien til Oslo. – Dette er definitivt det billigste reisealternativet, og bussbillettene vil inludere festivalbillett, melder festivalen.

Nytt av året er også at de for første gang i festivalens historie har fått offentlig støtte, noe man på arrangørhold selvfølgelig er meget fornøyd med.

— Oslo Synthfestival har i flere år søkt offentlige midler for å tilby en bedre festival uten å belaste publikum med stadig økning av billettpris. I år har festivalen endelig mottatt «Turné- og arrangørstøtte for rock og populærmusikk» fra Norsk Kulturråd. Dette er en særs positiv melding til OSF spesielt, og det elektroniske musikkmiljøet generelt, uttaler OSF-styremedlem Henrik Brautaset Aronsen.

Prisen for herligheten er heller ikke avskrekkende. På butikken Shadowlandkoster billetten 230,-, noe som inkluderer festival-CD i hånden. På Posten er prisen 230,- + avgift, mens den også kan kjøpes i døren for 270,-

For mer informasjon om Oslo Synthfestival, bandene og tilbringerbussen, kan du klikke deg inn på deres nettsider her.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Organist/ kantor/ menighetsmusiker

Kirkelig fellesråd i Bærum

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev