Rune Lem med Kongens Fortjenstmedalje

Nye Skalder med utvidet visebegrep

Under overskriften «Nys Levende» presenterer Viseklubben Nye Skalder i Oslo sitt vårprogram. Det skal bli konsert hver søndag på Kampen Kafe i Oslo, som vil avsluttes med åpen scene – der interesserte oppfordres til å kaste seg utpå med egne og andres viser. Sesongens første – og gratis – konsert er Unni Wilhelmsen søndag 4. februar.

Kalender

Engegård, Svendsrud og Haugen trio i Trysil

13/04/2024 Kl. 15.00

Innlandet

Operapub på Grønland Boulebar

13/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

Lørdagsopera

13/04/2024 Kl. 16:00

Oslo

Nye Skalder kaller seg ”viseklubben med det utvidete visebegrepet”, og har nå eksistert i over fem år. Dette skal markeres med en jubileumsfest, som antagelig vil bli avholdt i begynnelsen av mars. Nye Skalder har holdt et relativt høyt aktivitetsnivå siden oppstarten, og har bl.a. gitt ut samle-CDen ”Nr. 1”, som bød på bidrag fra medlemmer og sympatiører som Trond Charles Hansen, Torgunn Flaten, Ingrid Mohr, Tor Ærlig, Skaldebank, Trond Henriksen og Rex Rudi.

Høyt under taket
Nye Skalder er ellers en viseklubb for den uetablerte delen av Oslos visemiljø, og arrangerer NYS levende en gang i uka på Kampen Kafé, Bøgata 21 på Kampen. Klubben arrangerer også ulike kurs og seminarer for sine medlemmer og andre interesserte, og har dessuten interne klubbkvelder med mye sang og musikk. En viktig del av målsettingen er å bidra til at flere nye skalder får muligheten til å utvikle seg som artister, tekstforfattere eller komponister, samtidig som man legger opp til å utvide visebegrepet til tilgrensende genre som pop, rock og jazz.

Unni Wilhelmsen
Den første konserten i vårprogrammet til NYS er med ingen ringere enn Unni Wilhelmsen, og vi sakser gjerne fra Nye Skalders egenpresentasjon av eventmentet: ”Hvorfor vil Unni Wilhelmsen spille for luselønn hos oss? Jo, hun sprang ut fra en forløper til Nye Skalder for noen år siden: «Mjuk Mic» på Smuget. Derfor er vi glade for at hun fremdeles husker oss, og vi gleder oss til en kveld på Kampen sammen med henne.”

Det foreløpige vårprogrammet til Nye Skalder ser slik ut:

Søndag 4. februar: Unni Wilhelmsen
Søndag 11. februar: Tor Ærlig
Søndag 18. februar: Erlend Jegstad
Søndag 25. februar: Åpen scene
Søndag 4. mars: På balkongen
Søndag 11. mars: Dan Viktor
Søndag 18. mars: Chriss og Martin
Søndag 25. mars: Åpen scene med jam

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.