Line Endresen 2007

Norsk Rockforbund: Line Endresen ny leder

Monica Larsson går av etter mer enn fem år som daglig leder i Norsk Rockforbund.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Line Endresen tar over etter Larsson 1. september. Endresen er nå informasjonssjef i GramArt. Hun har tidligere ledet kompetansesenteret for rytmisk musikk i Bergen (BRAK) og har engasjert seg gjennom tillitsverv blant annet i Øyafestivalen, Hulen, Kvarteret, Folken, Bergen Næringsråd og Forum for Kultur og Næringsliv.
— Jeg er vettskremt, men klokkeklar. Det er spesielt gøy å ta over en organisasjon som har betydd mye fra meg gjennom over ti år, sier Endresen i en pressemelding.
Monica Larsson går til en jobb hos Likestillingsombudet. Larsson har vært en konsensusorientert og markant lederskikkelse i Norsk Rockforbund. Hun har flittig debattert på Ballade, og stilt krav til myndigheten på vegne av festivaler, klubber og Samstemt!-initiativet som Rockforbundet deler med Norsk Jazzforum, Ny Musikk, Norsk Folkemusikk og Danselag og Landslaget for Spelemenn.
I et intervju med Aftenposten bruker Larsson sin posisjon som avtroppende leder i den partipolitiske uavhengige organisasjon som Rockforbundet er til å advare mot Fremskrittspartiets kulturpolitikk.
— Personlig vil jeg si at de som ikke støtter opp om Kulturløftet videre, gjør feil. Å få Frp inn i statsministerstolen vil være en katastrofe, både for våre medlemmer og for norsk kultur generelt, sier Larsson til avisen.
Frps kulturpolitiske talsmann Ulf Erik Knudsen svarer at det er oppsiktsvekkende at en representant fra en upolitisk organisasjon kan komme med en slik uttalelse, men at det faktum at hun skal gå av, mildner utblåsningen.
— For vår del merker vi oss synspunktene, men vi mener at kulturen hadde fint klart litt strammere rammer enn det man har i dag, sier Knudsen.
Påtroppende leder Endresen er mer diplomatisk.
— Jeg vil ikke si det like sterkt som Monica, men det er jo trygt å vite hva man har, sier hun.
Endresen sier at hun ikke vil starte en revolusjon og stake ut en ny kurs for Norsk Rockforbund, men videreføre den jobben som Larsson har påbegynt og det som Endresen kaller «smilets politikk», som først og fremst handler om samarbeid.
— Den politikken må føres videre, for samarbeid er eneste vei å gå i lille Norge, sier Endresen.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev