Lene Marlin

Lene Marlin med millionkontrakt

I følge VG skal Lene Marlin ha landet en svært så gullkantet forlagsavtale, som skal gi henne hele 14 millioner kroner for hvert album. Avtalen er inngått med EMI Publishing i London,som åpenbart har stor tro på Lene Marlins fremtid som popmusiker.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

I følge VG har EMI Music International blinket ut det kommende albumet til Lene Marlin som «en viktig og prioritert utgivelse» for 2001. Den gylne forlagskontrakten omfatter materialet fra tre album, og er tidsbegrenset til fem år. Avtalen ble fremforhandlet med hjelp av juristavdelingen til den norske grammofonartistforeningen Gramart, etter råd fra direktør Per Eirik Johansen i Virgin, som ga ut storselgeren «Playing My Game». På denne tiden hadde Marlin ennå ikke noen manager, slik hun senere skulle få i form av Arne Svare. Gramart anbefalte Marlin å ta kontakt med advokatfirmaet Lee & Thompson i London, som har spesialisert seg på nettopp musikkrettigheter.

EMI Publishing investerte i følge VGs Espen A. Hansen «rett og slett i en forventet fremtidig suksess på Marlin som låtskriver». Forskuddet på «Playing My Game» skal ha vært på solide 14 millioner, noe Hansen i sin artikkel forklarer slik: «Selvsagt var forlaget klar over støtten hun fikk fra ulike Virgin-kontorer i Europa. Plateselskapet EMI Music eier tross alt Virgin, og forpliktelsene fra plateselskapet veide selvsagt tungt.»

I følge anomyme kilder i platebransjen skal dette forskuddet alt være inntjent. Lene Marlin har, støttet opp av singlene «Unforgivable Sinner», «Sitting Down Here» og «Where I’m Headed», etter hvert solgt hele 1,8 millioner av sitt debutalbum, der hun selv skrev tekst og melodi til alle sangene. De tre nevnte singlene har også solgt rundt tre millioner eksemplarer. I tillegg kommer solide inntekter fra en rekke internasjonale samleplater, radio- og TV-spilling og coverversjoner. VG hevder i hvert fall at låtrettighetene til Marlin sannsynligvis har gitt en samlet avkastning på det dobbelte av hva EMI Publishing gikk med på å betale i forskudd. Forlaget får nemlig 33 prosent av alle inntekter over de opprinnelige 14 millionene, mot at de administrerer og samler inn de ulike inntektsstrømmene.

Lene Marlin er i dag 21 år, og er nå i gang med oppfølgeren til verdenssuksessen «Playing My Game». Dette innebærer bl.a. et større og forhåpelig nokså hemmligstemplet lanseringsfremstøt i USA, der debutalbumet aldri ble utgitt. Virgin America skal ha vist stor interesse for den norske artisten, samtidig som firmaet Sam Feldman & Associates i Vancouver (som ellers har artister som Robbie Williams, Bryan Adams, Joni Mitchell, Diana Krall og Dido, samt noprske Sissel Kyrkjebø og Kings Of Convenience i stallen) skal ivareta hennes interesser på det nordamerikanske markedet. Det synes uansett klart at Lene Marlin vil bli en av Virgin Internationals hovedsatsinger i inneværende år – om det nye albumet da endelig materialiserer seg.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.