Lutikriss

Kristen undergrunnsfestival

Nærmere 50 artister er klar for den årlige DP-festivalen i Akershus, som er i ferd med å bli den viktigste massemønstringen i den kristne undergrunnsscenen. Men festivalledelsen forlanger ikke trosbekjennelsen fra deltagerne.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

DP Arts & Music Festival ’01 arrangeres 18.- 22. juli på Motangen, Blaker i Akershus.

— Det hele startet som en liten festival for fire år siden, men i fjor fikk vi mye mer oppmerksomhet og besøkende enn tidligere. I år satser vi på den største festivalen noensinne, forteller Joakim Hellerud fra SubChurch – det kristne fellesskapet som står bak festivalen.

I år topper artister som amerikanske Soul-Junk og Luti Kriss plakaten, men festivalen byr også på ferske norske navn som Lengsel, Extol, Evig Poesi, Absurd og Maria Solheim. Musikalsk spenner menyen fra hip hop, pop og klubbmusikk til punk, hardcore, metal og garasjerock, og ellers blir det kunstutstilling, tatovering, sjonglører, seminarer og møter. Ikke så forskjellig fra andre festivaler, med andre ord: unntaket er at her ligger et kristent budskap i bunn.

— DP-festivalen arrangeres i kristen regi, men det er plass til både kristen og ikke-kristen musikk, i fjor spilte for eksempel Silver. Det er ingen frelsefestival, men en festival som hyller alle kunstformer. I tillegg sier vi at det er Gud som har skapt kunsten, at det er Gud som har skapt musikken, sier Hellerud.

Arrangørene SubChurch arbeider også med å få etablert en permanent konsertscene i Keysers gate i Oslo. Det kristne fellesskapet har i dag 60-70 medlemmer, men har håp om at scenen kan være i gang allerede fra høsten av.

— SubChurch er et kristent fellesskap, men interessen for musikk og kunst er mye av drivkraften bak. Vi ønsker å stå fram som et alternativ til andre kristne menigheter, forteller Hellerud.

Og glem ikke den musikalske kvaliteten på de kristne bandene som spiller, spesielt har kristen punk og hardcore vakt oppmerksomhet de senere årene.

— Personlig synes jeg mye av det mest spennende som skjer i norsk punk og hardcore for tiden skjer i det kristne miljøet, sier Tor André Knudsen, som driver platebutikken Tiger i Oslo.

Festivalpass for torsdag til lørdag koster 350 kroner; onsdag og søndag er det gratis adgang. Artistliste: Soul-Junk (US), Luti Kriss (US), Sufjan Stevens (US), Blindside (S), Plastic Pride (S), Parca Pace (S), Lengsel (N), Extol (N), Selfmindead (S), The Roerhedds (S), This Beautiful Mess (HOL), Evig Poesi (N), Absurd (N), Maria Solheim (N), Isidor (S) og 30 til.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.