Seigmen live

Kom fjord og fjell – og George Clinton…

Det er ikke bare ekstrem sport som utøves på Voss de nærmeste dagene. Ekstremsportveko presenterer som vanlig et variert konsertprogram, med både norske og internasjonale navn på plakaten. – Jeg er meget godt fornøyd med årets program, og særlig at vi har styrt unna de mest opplagte navnene, sier musikkansvarlig Vidar Skeie. Den musikalske delen av festivalen starter torsdag, blant annet med George Clinton og Seigmen.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Av Bjørn Hammershaug

Ekstremsportveko har på sine ni år faktisk etablert seg som verdens aller største arrangementer innen vågale utøvelser som inkluderer vann, luft og store høyder – gjerne samtidig.

For de noe mindre ekstreme blant oss er det dessuten mulig å ta del i festivalens musikalske program, som inneholder en del godbiter fra både fjern og nær.

Variert musikalsk meny – Pogo Pops avlyst

Største fjær i hatten for arrangørene i år er nok funkens gudfar George Clinton, kjent fra fargerike band som Parliament og Funkadelic. Den amerikanske hiphop-gruppen CunninLynguists, samt canadiske Danko Jones og Chixdiggit kommer også for å kaste glans over Voss, sammen med norske størrelser som blant andre Seigmen, Magnet og Minor Majority.

Dere har lagt opp til et variert program. Hvordan passer den musikalske stilen til ekstremsportere fra hele verden (nærmere bestemt 1200 deltagere fra 35 nasjoner), musikkansvarlig Vidar Skeie?

— Dette dreier seg like mye om en ungdomskultur, en livsstil der flere ting inngår, for eksempel klesmote, sier Skeie. – Vi forsøker å legge opp programmet med det i bakhodet, og å skaffe band som de fleste kan relatere seg til på et eller annet vis.

Hvordan vil du beskrive årets festivalprogram?

— Vi er veldig godt fornøyd, ikke minst med at vi har fått bra internasjonale artister og styrt unna de mest typiske turnerende festivalartistene. Det er en policy for oss å skille seg litt ut, sier han.

— At vi arrangerer den eneste konserten med George Clinton i Norge, og en av to i Skandinavia, er vi meget tilfredse med. Backstreet Girls er et band passer veldig godt inn i profilen på Ekstremsportveko, og legender innen norsk rock med over 20 år bak seg.

Skeie kan fortelle at gjenforeningskonserten med Pogo Pops måtte avlyses, da en i bandet måtte dra på loddefiske utenfor Grønland. Som erstatter er den noe mer aktuelle Magnet hentet inn.

Fra armert betong til høye fjell

Er det noen spesielle utfordringer å ta hensyn til når det gjelder booking til en slik type festival? Det er jo ikke akkurat en ordinær musikkfestival dette?

— Det gjelder å finne den riktige balansen som gjør at musikken også appellerer for ekstremsportens del. Det er ikke alltid like lett å finne norske artister som passer inn, og der ligger noe av utfordringen vår.

— Men vi har noe spesielt å tilby, og det er de unike norske fjell og fjorder, sier Skeie med entusiasme. – I fjor hadde vi for eksempel amerikanske Mastodon her, og de var over seg av begeistring. Vi booker gjerne band som til vanlig turnerer langs anonyme ruter på Autobahn, og overgangen fra glass og armert betong til norske fjell og fjorder.., ja det er klart at det er noe helt særegent.

Vidar Skeie håper George Clinton blir like fascinert av omgivelsene, og at han forteller kompisene sine hvor bra det er på Voss. I fjor spilte The Wailers på Ekstremsportveko, og Skeie vil satse på å presentere minst én artist innen det afro-amerikanske segmentet også i årene fremover.

Engasjert lokalmiljø

Hvordan er samarbeidet mellom festivalen og lokamiljøet på Voss?

— Voss den plassen i landet der flest innbyggere er engasjert i frivillige foreninger, kommer det kontant fra lokalpatrioten Skeie. – Det er en dugnadsånd på Voss som du ikke finner maken til andre steder, og ikke minst er folk utrolige fordomsfrie mot selv de rareste artistene som kommer hit, sier Skeie – kanskje med George Clinton i tankene.

I en regional sammenheng er Ekstremsportvekos musikkdel en av de største festivalene i Hordaland, og den tiltrekker seg folk fra store deler av området, inkludert nærliggende Bergen.

Hva tror du blir årets høydepunkt for musikkfolket?

— Det er vanskelig å komme utenom George Clinton som er en stor legende. Jeg vil også nevne CunninLynguists og det canadiske punkbandet Chixdiggit som potensielle kandidater.

Og hva er din hemmelige drøm å sette opp på hjemstedet under Ekstremsportveko?

— Hvis jeg må velge ett band, noe som er umulig, så er det klart at det hadde vært vanvittig å hatt Beastie Boys her en gang, avrunder Skeie, på farten for å reise til Voss for å ønske George Clinton velkommen.

Ekstremsportveko pågår fra 25. juni – 2. juli. Program og detaljer finner du her.

Stillinger

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev